Három művészeti terület friss diplomásai mutatkoznak be alkotásaikkal a METU-n

Hírek2024. júl. 10.Növekedés.hu

Három budapesti helyszínen, három művészeti terület frissdiplomásai mutatkoznak be alkotásaikkal a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) diplomakiállításain 2024 júliusában.

A Budapesti Metropolitan Egyetem, Magyarország legnagyobb művészeti képzési portfolióval rendelkező felsőoktatási intézményeként, immár hagyományos módon minden évben lehetőséget biztosít számos művészeti területen frissen végző hallgatói számára, hogy diplomamunkáikat az érdeklődő nagyközönségnek is megmutathassák. 

A mozgókép, animáció és média design területein végző hallgatók diplomamunkái budapesti moziban, nagyvásznas vetítések keretében mutatkoznak be - idén előszőr ez közösen, egy több napos fesztivállá bővülve, METUSCOPE Filmszemle néven a Corvin Moziban került megrendezésre -, míg az építészet, formatervezés, fotográfia, grafika, divat és textil területén az elkészült diplomamunkák kiállítás formájában tekinthetőek meg. 

Idén júliusban három terület - a fotográfia, a tervezőgrafika, valamint a formatervezés - frissen diplomázott hallgatóinak kiállításai várják az érdeklődőket a FUGA Budapesti Építészeti Központban, a FISE Galériában, illetve az egyetem Infopark kampuszán található METU Galériában. 

METU Fotográfia diplomakiállítások 

Helyszín: FUGA, Breuer Marcel terem 

Nyitvatartás: június 28. – július 20., szerdától vasárnapig 14:00 – 19:00 óra között 

A FUGA-ban megtekinthető kiállításon június 28-tól július 9-ig a Fotográfia alapszak nappali képzésének riport-, divat- és alkotói fotográfia specializációs hallgatói, július 10-től 20-ig pedig a Fotográfia nappali és levelező mesterképzések, valamint a levelező alapképzés hallgatói állítják ki diplomamunkáikat. 

A kiállítás több izgalmas kísérőeseménnyel is várja a látogatókat, köztük válogatott alkotásokat, projekteket bemutató prezentációkkal, valamint tárlatvezetésekkel, amelyek betekintést nyújtanak többek között az alkotók indítékába, kreatív folyamataiba, valamint a METU Fotográfia szakok szakmai közösségének műhelymunkáiba. 

METU Tervezőgrafika Best of Diploma kiállítás 

Helyszín: METU Galéria & Infopark I Épület Aula, 1117 Budapest Infopark sétány 1 

Nyitvatartás: július 7-18., hétfőtől szombatig 10:00–18:00 óra között 

A METU Infopark kampuszán, a METU Galériában és az előtte lévő Aulában bemutatkozó kiállításon a látogatók a Vizuális Kommunikáció Tanszék Tervezőgrafika alap- és mesterszakos, magyar és nemzetközi hallgatóinak idei legkiemelkedőbb diplomamunkáiból készült válogatást tekinthetnek meg. 

ÁTALAKULÁS - METU Kreatív ékszer specializáció diplomakiállítás  

Helyszín: FISE Galéria,1054 Budapest, Kálmán Imre u. 16. 

Nyitvatartás: 2024. július 9-től 19-ig, hétfőtől-péntekig 14:00 és 18:00 között 

Divat és Textil Tanszékének Kézműves tárgykultúra alapképzésének korábbi Kreatív ékszer specializációjának utolsó diplomakiállítása. A formaképzésre hangsúlyt helyező képzésen a hallgatók a bőr- és fémművesség technológiáit elsajátítva komplex tárgyalkotási folyamatot ismerhettek meg.

Az Átalakulás címet viselő kiállítás a 2024-ben frissen végzett Kreatív ékszer specializációs hallgatók diplomamunkáit, és az általuk bejárt út legfontosabb pontjait mutatja be.