HAT MAGYAR TŐZSDEI CÉG MUTATKOZIK BE PÁRIZSBAN

Hírek2018. jún 29.Növekedés.hu

Június 27-28-án a Budapesti Értéktőzsde és hat hazai kibocsátó is részt vesz a rangos befektetői konferencián, a Spring Europe MidCap Event-en Párizsban. Az ANY Biztonsági Nyomda, a Duna House, a Konzum, az Opus, a Pannergy és a Waberer’s is kétoldalú megbeszéléseket folytattak a rendezvényen jelenlévő közel 150 nyugat-európai, főként francia, német és benelux intézményi befektetővel. 14 éve június végén, Párizsban rendezik meg az egyik legrangosabb, közepes tőkeértékű vállalatokról szóló nyugat-európai befektetői konferenciát, a Spring Europe MidCap Event-et. A Budapesti Értéktőzsde és több magyar kibocsátó a tavalyi év után ismét részt vesz az eseményen, ráirányítva a figyelmet a hazai mid-capekre. Az idei találkozót június 27-28-án rendezik, a magyar tőzsdei cégek közül az ANY Biztonsági Nyomda, a Duna House, a Konzum, az Opus, a Pannergy és a Waberer’s jelenlétével. Az eseményen közel 80 európai tőzsdéken jegyzett cég, illetve többek között a Deutsche Börse, a Bolsas y Mercados Españoles és a Varsói Értéktőzsde képviselői is részt vesznek. A résztvevő cégek tőzsdei kapitalizációja meghaladja a 31 milliárd eurót. A vállalatok 150 nyugat-európai, főként francia és benelux intézményi befektetővel találkozhatnak több mint 800 találkozó keretében. Minden magyar vállalatot nagy befektetői érdeklődés övez, a konferencián több mint 30 kétoldalú megbeszélésre fog sor kerülni a hazai cégekkel, de előadások és workshopok alkalmával is lehetőség nyílik a kapcsolatteremtésre. Spring Europe MidCap Event számokban • 80 kibocsátó • 31 milliárd euró összértékű vállalat • 150 intézményi befektető • 800 találkozó • 6 magyar cég • 30 kétoldalú megbeszélés hazai kibocsátókkal Bozsik Balázs, a Budapesti Értéktőzsde Értékesítési és marketing igazgatója a konferencián elmondta: „Az utóbbi években több növekedési sztorinak is tanúi lehettünk a Budapesti Értéktőzsdén, több small és mid-cap is elindult a blue chippé válás útján. Ezek a vállalatok a nemzetközi befektetők érdeklődését is felkeltették. Tőzsdeként ezt az érdeklődést szeretnénk tovább fokozni, és folyamatos lehetőséget biztosítani arra, hogy a külföldi intézményi befektetők testközelből is megismerkedhessenek a magyar sikertörténetekkel.” A Budapesti Értéktőzsde tőkepiac-fejlesztési stratégiájának fontos eleme a BÉT és a magyar kibocsátók nemzetközi kapcsolatainak építése. A BÉT piacai rendkívül nyitottak, a tőzsdei forgalom 55 százalékát külföldi intézményi befektetők adják. Ez részben annak is köszönhető, hogy a BÉT a globálisan rendkívül elterjedt, a frankfurti tőzsde által is használt Xetra kereskedési rendszert használja.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.