Havi matricákkal már jobban járnak az autósok az utolsó negyedévben

Hírek2020. szept. 29.Növekedés.hu

A korábbi gyakorlatnak megfelelően a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) október elsejével idén is leállítja az esztendő hátralevő részére az országos éves matricák értékesítését a viszonteladók körében. A fizetős úton közlekedők havi matricákkal ugyanis már jobban járnak az utolsó negyedévben.

Mivel az országos éves e-matricák mindig a tárgyévet követő év január végéig érvényesek, ezt a típust – díjkategóriától függően – nyárig éri meg megvásárolni. Az esztendő hátralévő részében ezért már egyre inkább a havi változat jelenti a pénztárcakímélő választást a járművezetők számára. Annak érdekében, hogy a fizetős utakon közlekedők ne járjanak rosszul, a NÚSZ Zrt. az ügyfelek érdekében 2020. október 1-től már nem engedélyezi a viszonteladók körében az országos éves e matrica eladását.

Országos, 2020-ra érvényes e-matrica vásárlására október 1-től már csak a társaság ügyfélszolgálati irodáiban, illetve online értékesítési felületén, az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon lesz lehetőség arra az esetre, ha valakinek mégis erre a típusú vignettára lenne szüksége.

(A következő esztendőre érvényes éves matricák előértékesítését a NÚSZ egyébként szokás szerint december elsején indítja.)

A NÚSZ Zrt. értékesítési adatai szerint a járművezetők 2020-ra eddig közel 490 ezer darab országos éves e-matricát vásároltak. Ez idén több mint bruttó 21 milliárd forintos bevételt jelentett a magyar költségvetésnek.