Holman Magdolna az Állami Számvevőszék új alelnöke

Hírek2020. júl. 17.MTI

Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke Holman Magdolnát nevezte ki az ÁSZ alelnökének 2020. július 20-tól - közölte az számvevőszék pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint Warvasovszky Tihamér, aki 2010. július 5. óta az ÁSZ alelnöke, 2020. július 19-én betölti a 70. életévét, és a vonatkozó törvényi előírásnak megfelelően megszűnik megbízatása.

A közleményben ismertetik, hogy Holman Magdolna 1963-ban született Balassagyarmaton. 1985-ben okleveles közgazdaként végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakán. 1994-ben okleveles könyvvizsgáló, 2002-ben pedig jogi szakokleveles közgazdász végzettséget szerzett. 2003-tól dolgozik az Állami Számvevőszéknél. Kezdetben számvevői, majd osztályvezetői, később ellenőrzésvezetői feladatokat látott el. 2015-ben az ÁSZ tervezési vezetője, majd 2017. október 20-tól főtitkára és felügyeleti vezetője volt.

Felelős volt a törvényben előírt közreműködési kötelezettség értékeléséért, a jogi támogató tevékenységet ellátó egység szabályszerű és eredményes működésének felügyeletéért, valamint egyes kijelölt tervezési és stratégiai feladatok ellátásáért - írják.

Az általa felügyelt ellenőrzések egyebek között az államháztartás mindkét alrendszerének, a központi alrendszer és az önkormányzati alrendszer széles területét érintették. Nevéhez köthető az "ellenőrzők ellenőrzése" program kidolgozása, amelynek keretében az ÁSZ olyan intézményeket vesz górcső alá, amelyek maguk is végeznek ellenőrzési, felügyeleti tevékenységet - olvasható az számvevőszék közleményében.

Holman Magdolna a Magyar Pénzügyi - Gazdasági Ellenőrök Egyesülete Államháztartás Ellenőrző szakosztályának vezetője, és szüneteltető jogállású tagja a Magyar Könyvvizsgálói Kamarának. 2011-ben megkapta a Gajzágó Salamon díjat, 2012-ben pedig Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje elismerésben részesült.

A közleményben Domokos László, az ÁSZ elnöke elismerően szólt Warvasovszky Tihamér munkásságáról, amelyet az elmúlt 10 évben alelnökként végzett. Példamutatásának is köszönhető, hogy az Állami Számvevőszék ma a 21. század, a rendkívüli módon felgyorsult világ által támasztott kihívásoknak megfelelni képes, a változásokra pedig gyorsan és rugalmasan reagáló szervezetté vált - fejtette ki az ÁSZ elnöke a közleményben.