Ifjúsági világverseny döntőjének ad otthont az MNB

Hírek2024. júl. 25.MTI

Az idén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ad otthont a Youth Innovation Competition on Global Governance (YICGG) nemzetközi verseny péntekig tartó döntőjének - közölte az MNB.

Az ifjúsági megmérettetés minden évben globális kihívásokra keres választ, az idei esemény témája a mesterséges intelligencia irányítása.

A közlemény szerint Virág Barnabás MNB-alelnök a verseny nyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy egy ország sikerességének és versenyképességének egyik legfontosabb kiindulópontja az új megatrendekhez igazodó oktatás, azon belül is tehetséggondozás.

A gazdagság alapja a tudás, ezért fontos a befektetés az oktatásba, a folyamatos tanulási lehetőség biztosítása, az innováció és a vállalkozói szellem ösztönzése - tette hozzá.

A közlemény szerint a YICGG-t 2007 óta szervezi meg a kínai Fudan Egyetem, a rendezvénynek korábban más országok is helyet adtak már. Az idei esemény alkalmából az MNB elnöke, Matolcsy György megbeszélést folytatott a rendező intézmény rektorhelyettesével és Kína budapesti nagykövetével.

A nyitó ceremónián beszédet mondott többek között az ENSZ Iparfejlesztési Szervezetének digitális átalakulással és mesterséges intelligencia stratégiákkal foglalkozó részlegének vezetője, valamint a Neumann János Egyetem rektora és a Budapest Metropolitan Egyetem rektorhelyettese is - írták.