ING Bank Románia megszünteti fiókjait

Hírek2018. aug 6.Növekedés.hu

Romániában az ING élen jár a digitális bankolásban: a bank 2018 végéig megszünteti mind a 33 fiókját. Átutalásokat kizárólag interneten végezhetnek majd az ügyfelek, s így nyithatnak majd számlát, igényelhetnek hitelt is. Készpénzt kizárólag a bank 600 automatájánál vehetnek fel, illetve fizethetnek be. A szükség sok embert fog rábírni az internetes bankolásra, mivel a hitelintézetek, költségeiket csökkentendő, egyre több kirendeltséget zárnak be. Annak ellenére, hogy gyorsabb és olcsóbb is, mint a klasszikus ügyintézés, Romániában egyelőre az ügyfelek közül nagyon kevesen élnek a banki digitalizáció adta lehetőségekkel. Bár az Európai Unió statisztikai hivatalának az adatai szerint 11 év alatt Romániában meghétszereződött azok száma, akik interneten keresztül intézik a banki ügyeiket, az internetes bankolást a 16 és 74 év közötti lakosság csupán 7 százaléka használja. Ez nagyon kevés, figyelembe véve, hogy a romániai háztartások közel 70 százalékában van internet. További furcsaság, hogy az internettel rendelkező ügyfeleknek körülbelül a fele rendszeresen ellenőrzi, hogy mennyi pénz van a számláján, ám semmiféle digitális tranzakciót nem végez. Az internetes bankolás terén Románia az utolsó előtti helyen áll Európában, mint sok más területen, ebben is csak Bulgáriát előzi meg, ahol a lakosság 5 százaléka használja a szolgáltatást. A banki digitalizáció éllovasa Izland, ahol az emberek 93 százaléka kizárólag interneten intéz pénzügyi tranzakciókat. Az élbolyban kizárólag gazdag északi országok tanyáznak: Norvégia (92 százalék), Dánia (90 százalék), Hollandia (89 százalék), Finnország (87 százalék) és Svédország (86 százalék). Az uniós tagországok átlaga 51 százalék.   Mindamellett szakemberek a digitális banki szolgáltatások népszerűségének gyors növekedésére számítanak az elkövetkező időszakban. Véleményüket többek között arra alapozzák, hogy három év alatt a PIN kód beütése nélkül használható érintőkártyák száma is ugrásszerűen megnőtt Romániában, 1,5 millióról mintegy 3,5 millióra.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.