Ismét bárzenétől lesz hangos a Vigadó tér

Hírek2024. aug. 16.Növekedés.hu

A Szent István Nap ünnepi programsorozatában idén is különleges szerepet kap a tavaly debütált Vigadó Piano, amely már az indulásakor a közönség egyik kedvencévé vált.A rendezvény három napja alatt fellép Gájer Bálint, Darvas Tamás és Lakatos László is, akik klasszikus bárzongora koncertekkel, francia sanzonokkal, operettegyvelegekkel és filmzenékkel varázsolnak sokszínű zenei élményt a közönség számára.

Magyarország születésnapját az idén is lenyűgöző eseménysorozattal ünnepelhetjük. A Szent István Nap mintegy húsz rendezvényhelyszíne közül kiemelkedik a Vigadó Piano, amely már a tavalyi indulásakor elnyerte a látogatók tetszését. A Vigadó téren, a Duna közelségében található rendezvényhelyszín programjai minden estére változatos élményeket tartogatnak, és egyszerre szólnak a klasszikus bárzenei hagyományokhoz vonzódó közönséghez,

illetve azokhoz, akik új, izgalmas zenei utazásra vágynak.

A Vigadó Piano kiemelt előadói között szerepel Gájer Bálint, a swing magyar királya, aki lendületes előadásmódjával és modern feldolgozásaival garantáltan elvarázsolja majd a közönséget. Jelen lesz Darvas Tamás, a hazai jazzélet kiemelkedő alakja, aki finom és egyedi zongorajátékával hozza közelebb a műfajt a hallgatókhoz, továbbá Lakatos László is színpadra lép, aki klasszikus és modern darabokat ötvöz a csak rá jellemző stílusban, ezáltal emlékezetes élményt nyújtva minden résztvevőnek.

A rendezvény három napja alatt az érdeklődők hangzatos zenei kavalkádot élvezhetnek: Edith Piaf, Frank Sinatra, Tony Bennett, StevieWonder, Amy Winehouse, George Benson és magyar popzenei előadók slágerei is felcsendülnek a koncerteken. A repertoár a felvonultatott stílusokat tekintve is kifejezetten sokszínű: a műsorban szerepelnek klasszikus bárzongorakoncertek, népszerű magyar slágerek feldolgozásai, francia sanzonok és táncbemutatóval fűszerezett operett egyvelegek bárzenei köntösben.

Emellett a résztvevők további meglepetésekre is számíthatnak.

A Vigadó Piano-t bemutató videós kedvcsináló az alábbi hivatkozásra kattintva érhető el:

A Szent István Nap rendezvényhelyszíneiről, azok elhelyezkedéséről és programkínálatáról a szentistvannap.hu címen elérhető honlapról, illetve az ünnepségsorozat hivatalos mobilalkalmazásából tájékozódhatunk.