Ismét különleges karácsonyi videóval jelentkezett az Erste

Hírek2020. nov. 30.Növekedés.hu

Az Erste Csoport harmadik alkalommal készített animációs karácsonyi reklámfilmet. A bécsi bankcsoport a #Higgymagadban #EdgarKarácsonya történetet tizenegy közép- és kelet-európai piacán a médiában mutatja be, a közösségi megosztás révén pedig a világ minden más táján is elérhető lesz.

Az Erste Csoport közleményében kiemeli: ünnepi videói már több mint 180 milliós megtekintés számot értek el. A produkció kreatív vezetője most is Jung von Matt/DONAU volt.

Idén minden eddiginél nagyobb kihívást jelentett annak meghatározása, hogy mi legyen egy érzelmes karácsonyi történet középpontjában. A világjárvány mindenben és mindenkiben nyomot hagyott, és az #EdgarKarácsonya készítői szerették volna, ha a történetük ezt is tükrözi.

Az Erste Bank karácsonyi üzenetében arra is felhívja a figyelmet, hogy 2020-ban a törődés a legnagyobb ajándék, mely törődés a bank életében is egész évben jelen volt, akár ügyfeleiről, akár munkavállalóiról van szó.

"A magány és az elszigeteltség a meghatározó témája ennek a pandémiás évnek. Sajnos ez valószínűleg karácsony idején is a legtöbb ember számára így marad, pedig általában ilyenkor van alkalmunk arra, hogy közel lehessünk a családunkhoz és a barátainkhoz. Meg akartuk mutatni, mi minden lehetséges, ha az emberek ott vannak egymásnak, ha hisznek önmagukban és másokban, különösen ezekben az időkben"

 - mondja a közelményben Martin Radjaby-Rasset, az Erste Csoport csoportszintű márkaigazgatója.

Jung von Matt/DONAU volt ismét a felelős az Erste Csoport legújabb karácsonyi reklámjának kreatív megvalósításáért.

"Az állatokról szóló animációk világába tett két kirándulásunk után az idén egy olyan témával foglalkozunk, amely karácsonykor minden évben fontos, de még inkább az ezekben a különleges időkben – ott lenni egymásnak. Ez az, ami ösztönzi Marie-t, az optimista és élettel teli gondozót, aki nem akarja elfogadni, hogy az idősödő zeneszerző, Edgar halláscsökkenése előre haladtával egyre inkább magába fordul. Marie az idősek otthona lakóinak segítségével utat talál Edgar szívéhez, és gondoskodik arról, hogy egy egészen különleges karácsonyi ünnepségnek örülhessen” 

- fogalmaz Michael Nagy kreatív igazgató.

Henry a süni (2018) és Hanna a dongó (2019) után az #EdgarKarácsonya a harmadik nemzetközi karácsonyi reklám, amelyet az Erste Csoport Jung von Matt/DONAU-val közösen készített. Az idei reklám előtt nagyon magasra tették a mércét: az előző két karácsonyi filmet több mint 180 milliószor tekintették meg.

Az Erste Csoport legújabb karácsonyi reklámja továbbra is igazi nemzetközi szintet ér el, ugyanakkor az #EdgarsChristmas a bankcsoport kelet-közép-európai gyökereihez is visszanyúlik, hiszen a kísérőzenét a régió egyik – magyar - szimfonikus zenekara, a Budapest Scoring Orchestra játssza.

Az #EdgarKarácsonya történetet megnézheti FacebookonYouTubeon és Twitteren.