Izraeli konfliktus: Szigorú forgatókönyv szerint zajlik a túszok fogadása

Hírek2023. nov. 24.MTI

Öt kórházat jelöltek ki a közel ötven napos fogság után kiszabaduló túszok fogadására, ahol felkészültek feltáplálásukra is.

Különleges étkezési programot dolgoztak ki a hosszan tartó éhezés után az étel mennyiségének fokozatos emelésére egészségük védelmében.

A hazatérő izraeli foglyok várhatóan helyi idő szerint délután négykor kerülnek Egyiptomba, és onnan este hatkor érkeznek Izraelbe, ahol kórházba szállítják őket, és találkoznak a családtagokkal. Az izraeli hadsereg tájékoztatása szerint a következő napon hazaérkezők névsorát

minden nap délután 4 óra körül kapják meg az izraeli hatóságok a Hamásztól. 

Ekkor értesítik az elhurcoltak családjait arról, hogy szeretteik szerepelnek-e a következő napi listán. A túszokat az egyiptomi határ közelében fogadják az izraeli hadsereg képviselői, onnan a dél-izraeli Hacerim légibázisra szállítják őket, ahonnan helikopterekkel kerülnek a kórházakba, ahol már várja őket családjuk.

Más-más kórházba szállítják az idősebb nőket és a kisgyermekeket, de valamennyi szabadult túszt várhatóan legalább két napig orvosi megfigyelés és felügyelet alatt tartanak.