Január 25-től megkezdi a minősített fogyasztóbarát személyi hitel értékesítését a Budapest Bank

Hírek2021. jan. 21.Növekedés.hu

Miután a Magyar Nemzeti Bank elfogadta a bank pályázatát, a Budapest Bank 2021. január 25-től megkezdi a minősített fogyasztóbarát személyi hitel értékesítését. A végig fix, befogadástól számítva maximum 3 munkanapon belül folyósított termék iránt nagy érdeklődésre számítanak. A konstrukció további előnye, hogy a következő hónapokban teljesen online igénylési folyamatban is biztosítani kell minden potenciális ügyfél részére.

A Magyar Nemzeti Bank elfogadta a Budapest Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel pályázatát, ennek értelmében pedig a bank a piacon az elsők között 2021. január 25-től teszi elérhetővé meglévő és leendő ügyfelei számára az új hitelterméket.

A fogyasztóbarát minősítést többek közt olyan végig fix kamatozású személyi kölcsönök kaphatják meg, amelyeknél a folyósítási határidő a befogadást követő naptól számított maximum 3 munkanap. További fontos szempont, hogy a hitelterméket legkésőbb 2021. április 1-től a bankkal szerződéses kapcsolatban álló ügyfelei részére, 2021. július 1-től pedig minden potenciális ügyfél részére teljes online igénylési folyamatban biztosítani kell.

A Budapest Bank a prémium termékeinél teszi elérhetővé a fogyasztóbarát személyi hitelt, díjmentes számlacsomagot kínálva a szabad felhasználású hitel mellé. Minimum nettó 250–399 ezer forint közötti jövedelem esetén a kamat éves fix 9,9%, a THM 10,5%, míg nettó 400 ezer forint felett a kamat éves fix 7,5%, a THM pedig 7,9%. A hitelösszeg 800 ezer és 6 millió forint közötti, a futamidő pedig 12-60 hónap közt lehet.

A Budapest Bank az MKB Bankkal és a Takarékbankkal együtt a Magyar Bankholding Zrt. csoport tagja, amelyről bővebb tájékoztatást ezen az oldalon olvashat.