Jelentős tőkebefektetést kaphatnak a valóban piacképes ötleteket hozó startupok

Hírek2021. szept. 13.Növekedés.hu

Az Antenna Hungária idén is lehetőséget ad a jövő startupjainak a szakmai fejlődésére és piacralépsére. Újabb befektetési ciklus indul, szeptember 30-ig várják a jelentkezőke az AHa!Brainstore 4.0 Startup program keretében.

Az Antenna Hungária a telekommunikációs szektor meghatározó szereplőjeként hiteles és stabil bázist jelent az induló és növekedési fézisban lévő, prototípussal rendelkező vállalkozásoknak. A kiválasztott projektek tőkebevonási lehetőséget és mentorálást is kaphatnak az MFB csoporthoz tartozó Hiventurestől, a Drukka Startupstól és az Antenna Hungáriától. Az AHa!Brainstore 4.0 program szakmai partnere idén a Telenor és az Input Program is.

A programba 2021. szeptember 30-ig lehet jelentkezni.

Az Antenna Hungária 2021-ben is elindítja startup versenyét, ahol befektetői és szakmai partnereivel közösen keresi a dróntechnológia, streaming, IoT, mesterséges intelligencia, esport, valamint az IT biztonsági terület korai fázisú vállalkozásait. A startupoknak szeptember 30-ig van lehetőségük jelentkezni az AHa!Brainstore hivatalos honlapján.

A program stratégiai partnerei: az MFB csoporthoz tartozó Hiventures és a Drukka Startups.

Olyan egyedi, hiánypótló és piacképes megoldások születnek a telekommunikációs szektorban, amikre érdemes odafigyelni. A hazai telekommunikációs szektor jelentős vállalataként feladatunk lehetőséget teremteni az innovatív projektek bemutatására, szakmai támogatást és partnerséget nyújtani azoknak a startupoknak, akik hajlandóak vállalni a kockázatot és nagyban gondolkodni, piacra lépni és értéket teremteni.

– emelte ki Dr. Mándi Gábor, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Az első körben kiválasztott csapatok októberben egy személyes interjú során mutathatják be innovációjukat. Az elbírálást követően a szerencsés továbbjutók három hetes felkészítő időszak alatt előadásokon, szakértői workshopokon vesznek részt, valamint személyes mentorok segítik munkájukat. A felkészülést követően a csapatok Demo Day-en mutatkoznak be az Antenna Hungária, Telenor, Hiventures, Drukka Startup Studio és Input Program képviselőiből álló zsűri előtt.

Idén a legjobb csapatoknak járó díjak között szerepel egy közös vitorlázás Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes sportolónkkal, valamint egy bemutatkozási lehetőség is a hazai kockázati tőkepiac prominens vállalatai előtt, a novemberi Venture Capital Summit konferencián.

A kiválasztott startupoknak a befektetés mellett közös tesztelési és fejlesztési lehetőségek állnak majd rendelkezésükre, az Antenna Hungária teljes infrastruktúrájának és szakembergárdájának támogatását élvezhetik, valamint erős üzleti kompetenciára és projektmenedzseri tapasztalatra tehetnek szert.

Ismét örömmel csatlakozunk az AHa!Brainstore Startup Programhoz, hogy az Antenna Hungáriával közösen találkozzunk új startupokkal, kreatív csapatokkal, és segíthessük őket növekedésük útján. Azt gondolom, hogy az innovatív csapatokkal való közös munka win-win helyzet a startupoknak és a programban résztvevő nagyvállalatoknak is, hiszen nekünk a csapatok ambiciózus hozzáállása és agilis munkamódszereik is inspirációt jelenthetnek. Véleményem szerint az ilyen együttműködések segítik Magyarország útját a digitális átalakulásban.

– mondta el Dávid Zoltán, a Telenor Magyarország stratégiai vezérigazgató-helyettese.

Az Antenna Hungária 2018 tavaszán indította el az AHa!Brainstore néven futó startup programot, amelyet idén negyedik alkalommal írnak ki. Az előző év befutói között szerepelt az agrárvállalatok termelési hatékonyságát javítani hivatott megoldást kínáló Byome és a falmászási élményt digitalizáló Clift Climbing csapata.