Joe Biden órakollekciója - ezt a 7 órát hordja az amerikai elnök

Hírek2021. dec. 5.B.F.

Az amerikai elnök hírhedt Ray-Ban napszemüvegei mellett köztudottan drága órákat is hord. Rajong a klasszikus darabokért, de szívesen hord okosórát is. Milyen órák találhatók Joe Biden 28 ezer dollárt érő kollekciójában?

7. Apple okosóra - 200 dollár 

Állítólag Biden az első elnök a történelemben, aki okosórát, Apple Watch-ot visel az Ovális Irodában. Igaz, az okosórák nem olyan régóta léteznek, de az biztos, hogy a modernitást képviselik. Biden például Donald Trump volt elnök és republikánus jelölt elleni utolsó elnökválasztási vitája során hordta az Apple okosóráját.

6. Seiko 7T32 6M90 - 300 dollár

Biden egyik kedvence a Seiko 7T32 6M90 óra. A modell az 1990-es évek és a 2000-es évek elején volt elérhető, ami miatt ma már igazi ritkaságnak számít. Biden főleg különböző találkozók és kampánygyűlések alkalmával hordja.

5. Tissot T-Touch - 1000 dollár

Biden először 2010-ben viselte a Tissot T-Touch modellt, amikor még az Obama-kormány alelnöke volt. A Tissot állítólag úgy hirdette az órát, hogy a kalandvágyók figyelmébe ajánlja, mivel hosszabb utazásokhoz megfelelő lehet: a T-Touch iránytűvel, barométerrel, hőmérővel, magasságmérővel és ébresztő funkcióval is rendelkezik.

4. Vulcain Cricket Alarm – 2000 dollár 

(Forrás)

A Vulcain Cricket Alarm egy viszonylag ritka óra Biden kollekciójában. A svájci Vulcain márka volt az első vállalat, amely beépített ébresztővel ellátott karórákat gyártott az 1940-es években. Az óra népszerű lett az Egyesült Államok elnökei körében. Harry Truman volt az első, aki 1953-ban viselte ezt a típusú órát, őt Richard Nixon és Lyndon B. Johnson követte.

3. Omega Seamaster 300m Diver - 4500 dollár

(Forrás)

Az Omega óráját is gyakran látni az elnök csuklóján. Biden egy régebb kollekciós, kék számlappal és előlappal ellátott órát is birtokolt, a James Bond Seamastert (a karakter a filmekben ezt az órát viselte.) Biden jelenleg egy újabb modellt visel, ami 4500 dollárba kerül.

2. Omega Speedmaster Moonwatch – 6300 dollár

(Forrás)

Az óra aranyszínű változatát először 1969-ben mutatták meg Richard Nixon elnöknek. Mivel az amerikai elnökök akkoriban nem fogadhattak el 345 dollár értékűnél nagyobb ajándékot, Nixonnak vissza kellett utasítania a nagylelkű ajándékot. Biden már 2017 óta birtokolja a 6300 dolláros órát.

1. Rolex Datejust 41mm – 13 500 dollár


(Forrás)

Amikor Joe Biden letette az elnöki esküt a Szent Bibliára téve a kezét, Rolex Datejust órát viselt. Ugyanezt az órát viselte az irodában töltött első napján is, amikor vezetői megbízásokat írt alá. A Biden tulajdonában lévő Oyster Steel modell 13 500 dollárba kerül. A modern precizitással készült óra ideális az elnök számára, segítségével a szoros ütemtervét figyelemmel tudja kísérni – foglalja össze a The Richest.