Jövő tavaszra is biztosítottak az Erasmus program forrásai

Hírek2023. okt. 18.MTI

Bodrogi Richárd az idén hetedik alkalommal múlt héten megtartott Erasmus napokról szólva elmondta: Magyarországon október 10-én rendeztek nyílt napot, ahol bemutatták a programot a célcsoportoknak.

Az Erasmus program legnagyobb vonzereje az, hogy lehetőséget biztosít mobilitásra, ami tapasztalatszerzést, fejlődést és kapcsolatépítést tesz lehetővé - hangsúlyozta a főigazgató.

Bodrogi Richárd jelezte: az Erasmus programnak több szektora van,

a felsőoktatás mellett a sport, az ifjúság, a köznevelés, a szakképzés, a felnőttoktatás is szerepel benne.

Ezek közül a felsőoktatási szektorban van csak nehézség, mert

idén nem tudtak szerződést kötni a 21 modelváltott intézménnyel.

Azonban a 2022-ben kötött szerződések 2024 június végéig biztosítják a keretet, amelyet a kormány nemzeti forrással is kiegészített - mondta.

Tájékoztatása szerint a program iránt minden tudományterületre megvan az érdeklődés, a legnépszerűbbek a német, a francia és a spanyol területek, de a közép-európai régió is népszerű.

Bodrogi Richárd a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának szerda reggeli adásában kiemelte: az Erasmus program legfontosabb hozadéka a nemzetköziesítés, az intézményi szintű kapcsolatok erősítése az országok között. Ez lehetőséget nyújt a határon túli magyar-magyar kapcsolatok erősítésére is - tette hozzá.