JumpSTART névvel új eseménysorozatot indít októberben az MKE

Hírek3 órájaMTI

A Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) jumpSTART elnevezéssel indít új programsorozatot, amelynek keretében kiállításokon és aukción találkozhatnak az érdeklődők a hallgatók műveivel október 17. és november 7. között Budapesten.

Az intézménynek a 2024/25-ös tanévben hagyományteremtő szándékkal induló jumpSTART eseménysorozata lehetőséget nyújt hallgatóinak, hogy betekintést nyerjenek a műkereskedelem és a kortárs művészeti piac világába, és bemutatkozzanak a nagyközönség előtt - olvasható az egyetem közleményében.

Az Art Market Budapest kortárs képzőművészeti vásáron október 17. és 20. között a Millenáris B épületében húsz tehetséges hallgató munkái lesznek láthatók az egyetem standján, a Projekt szekcióban.

A sorozat következő állomásán az egyetem hallgatói Budapesten a Teréz körúton nemrég megnyílt Toolip Art Galleryben mutatkoznak be október 18. és 31. között. A tárlaton a klasszikus mellett a legújabb vizuális médiumok is megjelennek, tükrözve az MKE oktatásának sokszínűségét és a kortárs vizuális kultúrával való összhangját. Az egyetem válogatása komoly témákat, személyes aspektusokat és társadalomkritikai megközelítéseket egyaránt felvonultat - emelték ki a közleményben.

A jumpSTART eseménysorozaton hagyományteremtő szándékkal rendezik meg az első Hallgatói Aukciót november 7-én az intézmény Barcsay-termében, ahol az egyetem hallgatóinak alkotásai kerülnek kalapács alá. Az aukción befolyt összeg felét az eladott műtárgyak alkotói kapják, a másik feléből az egyetem egy 10 millió forintos szociális alapot hoz létre a nehéz anyagi körülmények között élő hallgatók támogatására - áll a közleményben.