Kap-e elég pénzt az egészségügy?

Hírek2018. okt 9.Növekedés.hu

A Költségvetési Tanács számára készített háttértanulmányok bemutatására szervezi meg hagyományos, őszi konferenciáját 2018. október 16-án, kedden 9 óra 30 perctől a Kossuth Klub I. emeleti nagytermében (1088 Budapest, Múzeum utca 7.) a Magyar Közgazdasági Társaság és a Költségvetési Tanács. Az előadások témái között pedig a makrogazdasági és államháztartási folyamatok bemutatásán túl idén nagy hangsúlyt kapnak az egészségügyi modernizációs lépések hatásai az egészségügy államháztartási finanszírozására, valamint az államháztartási és a magánfinanszírozás eddigi és várható alakulása. A rendezvényen a Magyar Nemzeti Bank és az Állami Számvevőszék elemzői mellett előadást tart többek között Cserháti Ilona, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaság- és Társadalomstatisztikai Elemző és Kutató Központjának egyetemi docense; Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezető közgazdásza; Antal Judit, az Innovatív Közgazdasági Megoldások/OG Research vezető közgazdásza és Boncz Imre, a Pécsi Tudományegyetem kutatásvezetője. A konferencia levezető elnöke Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, a Magyar Közgazdasági Társaság örökös tiszteletbeli elnöke lesz. A tanácskozáson a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat mielőbb jelezzék az office.mkt@t-online.hu címen!

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.