Kerületi önkormányzat menti meg az eladósodott építőipari vállalatot

Hírek2018. szept 7.Növekedés.hu

Egy, Bukarest III. kerületi önkormányzatának tulajdonában álló vállalat átveszi az ország egyik legnagyobb építőipari vállalkozásának, a Delta ACM 93-nak az irányítását.  A tranzakció értéke jelképes: a Profit.ro hírportál szerint a részvények 51 százalékáért az önkormányzat 1 lejt fizet (1 lej = 70,26 Ft). A Delta ACM 93, amelyet Florea Diaconu román befektető alapított és irányított, 2017-ben 254 millió lejes forgalmat bonyolított le. Az önkormányzat belépését a vállalat adósságállománya tette szükségessé:  a tavalyi év végén tartozása 316 millió lej volt. A Delta ACM a múltban számos állami megrendelést nyert, részt vesz az ötös számú metró-vonal építésében és ellát város-szépítési feladatokat is.

SIKERSZTORIK
Richard Branson: a mindennapi sportolás készít fel a sikerekre
Branson szerint egy nap nem múlhat el sport nélkül. Napi kétszer teniszezik, illetve emellett minden nap 40 percen át súlyt is emel. A Bloomberg legfrissebb adatai szerint a 2000-ben lovaggá ütött angol üzletember 5,3 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik.
Siker2019. ápr 20.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.