Kétmilliárd forintot adományozott eddig az OTP a járvány elleni védekezésre

Hírek2020. jún. 17.Növekedés.hu

Eddig összesen mintegy kétmilliárd forint támogatást ajánlott fel az OTP Csoport a Covid-19 járvány miatt kialakult vészhelyzet kezeléséhez Magyarországon és a bankcsoport külföldi leánybanki országaiban. Az összegből összesen 400 millió forintot öt hazai kórház részére adományozott az OTP Bank.

A magyarországi segítségnyújtás mellett Szerbiában, Bulgáriában, Romániában, Montenegróban, Moldovában, Horvátországban – ahol nemcsak a globális járvány, hanem a fővárost, Zágrábot érintő márciusi földrengés is hatalmas károkat okozott – kórházaknak, rászoruló időseknek, családoknak nyújtott pénzbeli támogatás, orvosi eszközök, lélegeztetőgépek, mentőautó, több ezer ételcsomag formájában jelentett kézzelfogható azonnali segítséget az érintett lakosságnak a helyi OTP leánybankoktól érkező felajánlás – olvasható a pénzintézet közleményében. 

Itthon az egészségügyi intézmények részére átadott 20 lélegeztetőgép mellett Balassagyarmat, Ózd, Sátoraljaújhely, Dunaújváros kórházai, valamint a Budapesti Szent Ferenc kórház kapott összesen 400 millió forintot az OTP Banktól.

A kórházaknak nyújtott támogatás mellett a hitelintézet igyekezett enyhíteni azokat a komoly nehézségeket is, amelyeket a távoktatás bevezetése, a digitális oktatásra való gyors átállás jelentett az oktatási intézményeknek és a családoknak. Annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű településeken élő, nehézsorsú családok gyermekei az esélyegyenlőség lehetőségének megteremtésével bekapcsolódhassanak az elektronikus platformon folyó oktatásba, az OTP Bank stratégia partnere, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közvetítésével másfél millió forint támogatást és 25 számítógépet ajánlott fel részükre.

A bank munkatársai is segítettek, a házon belül meghirdetett jótékonysági gyűjtőakció szinte megduplázta a támogatási összeget, amely így végül közel 3 millió forintot tett ki, és amelyet a karitatív szervezet az iskolaév befejezéséhez szükséges papír, füzetek és írószerek – színes ceruza, gyurma, festékek –, valamint a kreatív foglalkozásokhoz szükséges alapanyagok vásárlására fordított, illetve közel 600, egyenként mintegy 4000 forint értékű csomagot állítanak össze, melyeket a nyár folyamán és az iskolakezdéskor fognak átadni a gyerekeknek. 

Az OTP Csoport évek óta Magyarország egyik legnagyobb, milliárdos nagyságrendű adományozója – jegyzi meg a közlemény.