Kihirdették a Legyél te is pénzügyi junior klasszis! diákverseny eredményét

Hírek2024. ápr. 23.MTI

A budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium csapata nyerte az idén hetedik alkalommal rendezett Legyél te is pénzügyi junior klasszis! diákversenyt - jelentették be a verseny döntőjét követő eredményhirdetésen Budapesten.

Második lett a

kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium csapata, harmadik helyen a budapesti II. Rákóczi Ferenc Gimnázium négyfős csapata végzett.

Tóth Tibor, a Pénzügyminisztérium államtitkára, az esemény fővédnöke kiemelte: a pénzügyi tudatosság javítása a kormány egyik legfontosabb küldetése, ugyanis az, ha egyéni szinteken kialakul, akkor később, a nemzetgazdaság szintjén összeadódik, és erősebbé teszi a gazdaságot és az országot.

Hozzátette, hogy a mostanihoz hasonló élményalapú programok nagyon sokat segítenek ebben. Emellett kiemelte a pénzügyi tudatosságot fejlesztő Pénz7 rendezvénysorozatot, amelyre az idén

több mint 1300 iskola 200 ezer diákja

vett részt több mint 600 oktató közreműködésével.

Az OECD 39 tagországa közül Magyarország a negyedik helyen végzett a pénzügyi tudás területén a teljes lakosság körében, ami kimagasló eredmény - mutatott rá.

Tóth Tibor felhívta a figyelmet, hogy a megszerzett tudást fejleszteni kell, mert rengeteg pénzügyi kihívással nézünk szembe a jövőben, mint a pénzügyi rendszerek bonyolultsága, vagy a pénzügyi csalások.

A Legyél te is pénzügyi junior klasszis! gimnazisták számára meghirdetett versenyen több mint ezer diák és tanár vett részt idén. A harmadik, országos fordulóban a legjobb 20 csapat mérte össze tudását a Budapesti Gazdasági Egyetemen, kedden. A Legyél te is pénzügyi junior klasszis! című pénzügyi vetélkedőt idén is Privátbankár.hu Kft. hirdette meg.