Kiskertem - pénztárcakímélő ötletek a megújult kertért

Hírek2021. márc. 14.Növekedés.hu

A kert minden otthon meghatározó része, amit mindenki szeretne ízlése szerint minél különlegesebbé varázsolni. De mi van olyankor, ha sem az időnk, sem az anyagi helyzetünk nem engedi meg, hogy belevágjunk egy nagyobb átalakításba, esetleg megbízzunk valakit, mégis vágyunk egy igazán stílusos kertre?

Nos, a megoldás jóval egyszerűbb (és olcsóbb), mint azt elsőre gondolnánk. Az Otthonok & Megoldások lakásfelújítással, otthonteremtéssel foglalkozó magazin honlapján ötleteink megvalósításához könnyen találhatunk tippeket, megoldásokat. Cikkünkben most ezekből mutatunk be párat.

Nappali a kertben

A nap végén igazán pihentető leülni egy otthonos, kényelmes nappaliban. Képzeljük el ugyanezt, csak éppen a kertben, a szabad ég alatt. Ugye, milyen jól hangzik? A legegyszerűbb pad is feldobható bármilyen színes és puha párnával, esetleg pokróccal. Egy kis asztal pedig, rajta gyertyákkal igazán hangulatossá varázsolja a környezetet.

Minél több növény 

Nem is létezik valamire való kert növények nélkül. Ne féljünk beszerezni minél több, kisebb-nagyobb és érdekesebb virágot. Kerülhet belőlük az asztalra, a lépcsőfokokra, az ablakba. Virágcserepet sem kell vennünk, hisz nagyon egyszerűen készíthetünk a ház körül található tárgyakból.

 

Színkavalkád a kertben

Bár a kertben főleg a zöld az uralkodó szín, bátran vigyünk bele színeket. Fessünk le valamit saját kezűleg. Akár egy hokedlit, amire majd egy virágcserép kerül, akár a tároló ajtaját. A mélykék garantáltan telitalálat lesz, de az élénkebb árnyalatoktól sem kell megijedni. Működni fog.

Hinta, mint díszítőelem

A hinta nemcsak akkor mutat jól, ha gyerekek vannak a háznál. Ma már igazi különlegességek széles választékát lehet megtalálni a boltokban. Ha viszont nem szeretnél nagyobb összeget rákölteni, akár házilag is készíthetsz pár egyszerű alkotóelemből. Mindössze kellő vastagságú deszkára és erős kötélre van hozzá szükséged. Imádni fogod, ahogy a hozzád érkező vendégek is.

A ház lelke, a konyha

Minden nő vágya a tökéletes konyha, hisz rengeteg időt töltünk ott, ez a ház egyik legfontosabb része. De miért ne “költöztethetnénk” ki ezt a helyiséget is a szabad ég alá? Egy sütögetésre alkalmas rész szinte már kötelező minden kertben. Egy beépített barbecue állványt akár magunk is felhúzhatunk téglából, és indulhatnak is a kerti partik. 

Ha építkezés előtt állsz, vagy csak felújítanád otthonodat és ehhez gyűjtenél inspirációt, látogass el az Otthonok & Megoldások otthonteremtő magazin honlapjára, ahol pontos költségtervekkel és rengeteg gyönyörű fotóval is találkozhatsz. 

Hogy tetszettek a pénztárcabarát tippjeink? Kipróbálod majd valamelyiket? (X)