Környezettudatos társasházakat támogat az OTP

Hírek2019. aug. 28.Növekedés.hu

Akadálymentesítés, udvari parkosítás, energiatakarékos világítás, biciklitárolók kialakítása - csak néhány cél, amivel társasházak nyerhettek idén támogatást az OTP-től. A bankcsoport a társasházak piacának 36 százalékát fedi le.

Többek között energiahatékonyságot fejlesztő, környezettudatos és állagmegóvó társasházi projekteket támogat idén is az OTP Business, ahová ebben az évben 800 pályázat érkezett társasházi lakóközösségektől, az elmúlt 11 évben pedig összesen 7000 pályázatot bíráltak el - jelentette be a mai díjátadón Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezető igazgatója. Hamarosan egy 12 éves, mozgásában korlátozott gyerek is játszhat abban a lombházban, amit az egyik budapesti társasház udvarában alakítanak ki, mert övék lett az egyik nyertes projekt - tette hozzá.

OTP

Összesen három kategóriában lehetett pályázni: ezermester, biztonság és közösségépítés. Nemcsak társasházak, hanem lakásszövetkezetek is indulhattak.

Több szempont mellett figyelembe vették a lakók számát, az épület korát és elhelyezkedését is, és 15 pályázatot, összesen 12 millió forint vissza nem térítendő támogatással díjaztak szerte az országban.

A pályázatokat benyújtó közös képviselők vagy lakók további 100.000 forint értékű ajándékutalványt kaptak.

Az OTP Csoport a társasházi piac 36 százalékát fedi le, ezzel a legnagyobb szereplő a bankok között a társasházak álal vezetett banki számláknál.

Azon lakóközösségek számára, akik idén nem nyertek vissza nem térítendő támogatást, az OTP Business tanácsadói számos lehetőséget tudnak felkínálni, ezen felül az OTP MFB Pontjain energetikai célokra kínált - uniós forrásból származó - kamatmentes hitelkonstrukciókat is elérhetnek.