Koronavírus: 8270-an vannak kórházban, 1 millió 47 ezer a beoltottak száma

Hírek2021. márc. 9.Növekedés.hu

Folyamatosan zajlik az oltás, 1 047 045 fő a beoltottak száma, ebből 314 485 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról, amelyek hétfőn léptek életbe.

6494 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 475 207 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 158 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 146 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 338 946 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 120 115 főre emelkedett. 8270 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 833 -an vannak lélegeztetőgépen.

Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. A háziorvosok és a kórházi oltópontok folyamatosan oltják a regisztrált időseket. A következő napok háziorvosi oltásaihoz már kiszállították az AstraZenecát, ma pedig Szputnyik és Pfizer érkezik a kórházi oltópontokra. A múlt hétvégén elhalasztott 60 év alatti krónikus betegek AstraZenecával való oltása a hét második felében lesz megtartva a kórházi oltópontokon.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma Európa-szerte erősebbnek bizonyul az eddigieknél. A drasztikusan emelkedő betegszám miatt a kormány a korlátozások szigorításáról döntött, ezek hétfőtől léptek életbe. Most azért kell zárni, hogy minél hamarabb újra nyithasson az ország. Éppen ezért két hét szigorításról döntöttünk abban a reményben, hogy húsvétkor újra tudjuk indítani az életet.

A korlátozásokról szóló kormányrendelet pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben.