Koronavírus – Meredeken emelkedik a kórházi kezelésre szorulók száma Magyarországon

Hírek2020. nov. 25.Növekedés.hu

Továbbra is meredeken emelkedik a kórházi kezelésre és a mesterséges lélegeztetésre szoruló fertőzöttek száma Magyarországon a koronavírus-járvány alakulásáról szerdán kiadott kormányzati adatok szerint.

koronavirus.gov.hu-n közölt adatok alapján az utóbbi 24 órában 120-szal emelkedett, 7718-ra nőtt a fertőzés miatt kórházban fekvő betegek száma. Közülük már 656-an kapnak mesterséges lélegeztetést, ami 18 fővel több az egy nappal korábbinál.

Az utóbbi 24 órában 3806 ember szervezetében mutatták ki az új koronavírust (SARS-CoV-2), és 106-an haltak meg a fertőzés szövődményei miatt. A teszttel kiszűrt fertőzöttek száma így 185 687-re, a halálos áldozatok száma 4114-re emelkedett.

Jelentősen nőtt a járvány miatt bezárt iskolák és óvodák száma is, az új kimutatás szerint már 184 óvodában és 105 általános iskolában rendeltek el szünetet, 521 általános iskolai osztályban és 56 teljes általános iskolában pedig digitális oktatást.

A közleményben kiemelték, hogy „a járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása”, az eszköz pedig az élet szinte minden területén megjelent korlátozások sora, amelyek betartását „a rendőrség szigorúan ellenőrzi”.

Hozzátették, hogy elkezdődött az egészségügyi, a szociális, a bölcsődei, az óvodai dolgozók és a pedagógusok gyorstesztelése, és bevezették az idősek vásárlási sávját – kijelöltek időszakokat, amelyekben csak 65 éven felüliek vásárolhatnak az üzletekben –, amely hétköznap 9-től 11 óráig, hétvégén 8-tól 10 óráig tart.