Koronavírus - Rekordszámú új fertőzött Magyarországon

Hírek2020. nov. 16.Növekedés.hu

Egy nap alatt közel 6500 új koronavírus-fertőzést mutattak ki Magyarországon a hétfőn közölt kormányzati adatok szerint.

A kormányzati tájékoztatás szerint az elmúlt 24 órában rekordszámú új fertőzöttet regisztráltak: 6495 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 147 961 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 93 beteg, így az elhunytak száma 3190 főre emelkedett, 34 010-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 110 256 fő. Az aktív fertőzöttek 23%-a, az elhunytak 26 %-a, a gyógyultak 26%-a budapesti.

Kórházban 7236 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 582-en vannak lélegeztetőgépen.

A közlemény kitér arra is, hogy hétfőtől a katonák 93 kórházban megfelelő szakmai felügyelet mellett tehermentesítik az egészségügyi dolgozókat olyan feladatokban, amelyek egészségügyi szakképesítés nélkül is elvégezhetők és ellátják az egyes kijelölt intézmények őrzését, védelmét.
A rendőrség a kijárási tilalom megszegése miatt eddig összesen 3080 esetben intézkedett. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges. Igazolásminta: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/kijarasi-tilalom-alatti-munkavegzesrol-szolo-igazolas-letoltheto-igazolas-minta.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, az Operatív Törzs ülése után a közösségi oldalára feltöltött videóban úgy tájékoztatott, hogy a kórházakban covidos betegek ellátására még 13 049, az intenzív ápolást igénylők számára pedig 1634 szabad ágy, azaz az utóbbiak esetében a jelenleg foglalt ágyak háromszorosa áll szabadon.

Kiemelte:

"Nagy a nyomás, de egyelőre minden fronton állják a sarat az orvosok, az ápolók, a kórházi szakszemélyezt és az iskolák is. Le a kalappal előttük".