Közel 120 egyszülős gyereknek lesz könnyebb az iskolakezdés

Hírek2021. szept. 10.Növekedés.hu

Az iskolakezdés minden családnak jelentős anyagi megterheléssel jár, fokozottan igaz ez az egyszülős családoknál, ahol egy keresetből kell iskolába indítani a gyerekeket - olvasható az Egyszülős Központ közleményében.

Az Egyszülős Központ Iskolakezdési Programjának keretében, támogatói felajánlásoknak köszönhetően, közel 120 egyszülős gyereknek tudtak tanszereket, tornacipőt és tornazsákot valamit egyéb iskolai felszerelést biztosítani, lehetővé téve ezáltal, hogy a családok minél könnyebben tudják elkezdeni az iskolaévet.

Olyan családok kaptak tőlük segítséget, akik e nélkül nem, vagy csak nagyon nehezen tudták volna megoldani, hogy a gyereküknek pl. tornacipője legyen a tanév első torna órájára.

Szponzoraik emellett egyéb meglepetésekkel – pl. uzsonnás dobozokkal, állatfigurás jegyzettömbökkel - járultak hozzá ahhoz, hogy az egyszülős gyerekek is egyenlő esélyekkel indulhassanak az új tanévben.

A felszereléseket a budapesti családok személyesen vehették át az Egyszülős Központban, a vidéki családok pedig legkésőbb a mai napon kapják kézhez az iskolakezdési csomagokat.