Közel 800 kilogramm pékárut kaptak a lábadozó gyerekek

Hírek2024. jan. 23.Növekedés.hu

A Jókenyér és Provident összefogásának köszönhetően.

Két hónap alatt napi mintegy 20 kiló, összesen közel 800 kilogramm péksüteményt kaptak a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben lábadozó gyermekek a november-decemberi időszakban a Provident Pénzügyi Zrt. és a Jókenyér pékségeket üzemeltető Ludwig és Mentesi Kft. összefogásának köszönhetően.

Az eladatlan péktermékeket a pénzügyi szolgáltató közel 30 önkéntese szállította el nap mint nap a kórházba, hogy mindig friss süteményekkel járulhassanak hozzá a kis betegek gyógyulásához.

Az akcióban részt vevő három pékség sós és édes péksüteményeket, valamint szendvicseket is küldött a kórháznak.

Az ott gyógyuló fiatalok számára ezek a finomságok különleges pillanatokat jelentettek, hiszen a téli időszakban a betegség miatti korlátozottság még nehezebben viselhető - írja a Provident.

A különleges ételek érkezése mindig felvillanyozta a kis betegeket, és a kapott visszajelzések szerint minden termék nagyon ízlett nekik.

Az összefogásnak köszönhetően a kórházba szállított friss péksütemények nemcsak finomságokat jelentettek a gyógyuló gyermekeknek, hanem emellett pozitív élményeket is biztosítottak számukra.

Évről évre egyre több kolléga jelentkezik, hogy ők is szívesen vennének részt a kezdeményezésben, mert hallják egymástól, hogy milyen lélekemelő dolog részt vállalni ebben a megmozdulásban. Egy-egy önkéntesünk a teljes időszak alatt mintegy három alkalommal került sorra, hogy összegyűjtse az eladatlan finomságokat, és elszállítsa a kórházba. Ez volt a negyedik alkalom, amikor összefogtunk a Jókenyérrel, és 2024-ben az ötödik évfordulóra egy különleges meglepetéssel készülünk majd

– árulta el Pálfalvi Márta, a Provident Pénzügyi Zrt. vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója.

A kezdeményezés idén is a Csodalámpa Alapítvány közvetítésével valósult meg, akik szintén köszönetüket fejezték ki a résztvevőknek.