Leállt a Youtube, a Gmail és a Google Maps egy időre, a nagy leterheltség lehet a magyarázat

Hírek2020. dec. 14.Növekedés.hu

Leállás volt hétfőn az Alphabet vállalat YouTube, Gmail, illetve Google Maps, Google Drive szolgáltatásainál, a hibát Európában, Japánban, Ausztráliában, Indiában és az USA keleti partján is jelezték.

Az Alphabet leányvállalata, a Google a honlapján azt közölte, hogy az Egyesült Államom keleti partvidékén hétfő reggel 7 órától (közép-európai idő szerint déli egy órától) voltak gondok a szolgáltatásaikkal.

A YouTube videómegosztó portál a Twitteren közölte: tudomásuk van arról, hogy sokaknak gondja van a szolgáltatás elérésével, egy óra elteltével viszont már arról számoltak be, hogy a hibát sikerült elhárítani.

A leállásokat nyomon követő DownDetector honlap szerint az üzemzavar globálisan, többek közt az Egyesült Államokban, Indiában, illetve Nagy-Britanniában is érintette a felhasználókat.

A Google-t, és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokat mintegy 2 milliárd ember használja globálisan.

A probléma a Meet videokonferencia rendszert is érintette, ami most különösen nagy leterhelésnek van kitéve, ezen kívül a Google Cloud sem működött egy ideig, ami komoly gondokat okozott a távmunkában dolgozóknak is. A hiba a Drive felhő és Doc rendszereit és a távoktatásban használt Classroom-ot is érintette.

A leállás valószínűleg a nagy leterheltség miatt is következhetett be, ami a távoktatásból és a távmunkából is adódó többletfelhasználásból következhet.