Lebukott a McDonald’s - az új szívószálakat nem lehet újrahasznosítani

Hírek2019. aug. 5.Növekedés.hu

A környezetbarát új szívószálak, amiket szeptemberben vezettek be a McDonald’s 1361, Egyesült Királyságban és Írországban található éttermében, nem környezetbarátak.

Eddig naponta 1,8 millió műanyag szívószálat használtak ezek az éttermek, melyek a McDonald's állítása szerint 100 százalékban újrahasznosítható műanyagból készültek. Ennek ellenére a cég úgy döntött, hogy papír szívószálakat vezet be - derül ki a The Sun cikkéből. 

A gond az, hogy ezek újrahasznosítása jelenleg még nem lehetséges. A szívószálakat jelenleg a kommunális hulladékba dobják, később pedig elégetik őket.

Ez a lépés így nem járul hozzá a zöldebb jövőhöz. Egy újrahasznosítási szakértő szerint a McDonald’s teljesen téves úton járt, amikor ezzel a lépéssel a környezetvédők kedvében akart járni.

Múlt vasárnap nyilatkozatot tett a McDonald’s is a szívószállal kapcsolatban.

Elárulták, hogy maga az anyag újrahasznosítható, de a hulladékfeldolgozó cég, akivel együtt dolgoznak, még nem találta meg a megfelelő eljárást a szívószálak újrahasznosítására, tekintve, hogy az anyag vastagsága miatt ez igen nehézkes.

A jelenlegi szívószálat kifejezetten utálják a vásárlók, mert a shake-et nehéz vele inni, a kólában pedig elázik, így elkezdődött a régi műanyag szívószálak internetes értékesítése. 100 db szívószálért
akár 30 000 Ft-ot is kifizet egy-egy lelkes vásárló.