Magyar egyetem hallgatói nyerték az egyik legrangosabb nemzetközi üzleti versenyt

Hírek2023. nov. 19.MTI

Első helyezést értek el a Corvinus hallgatói az egyik legrangosabb nemzetközi üzleti esetversenyen, amelyet az amerikai Cornell Egyetem rendezett meg november elején - közölte a Budapesti Corvinus Egyetem vasárnap.

A közlemény szerint

a világ 127 csapata, 49 legjobb egyeteme és csaknem 600 MBA- és mesterszakos hallgatója

között küzdött sikeresen a Corvinus egyetem hallgatói csapata a Cornell Egyetem Emerging Markets Institute esetversenyén.

A november 3-i döntőbe egyetlen európaiként kerültek be a magyar hallgatók,

két amerikai és két indai csapat mellett,

a corvinusos csapat így a verseny hétéves történelmében első európai csapatként nyerte meg a nemzetközi versenyt;

a győzelem mellé 6 ezer dollár nyeremény is járt - közölték.

A Corvinus csapatának tagjai a Vezetés és szervezés mesterszak végzős hallgatói voltak: Hadházy Adél, Horváth Luca, Józsa Tamás és Keményfi Gergely. A csapat mentora, Felsmann Balázs, a Corvinus docense volt.

A versenykiírás szerint a résztvevő csapatoknak a brazil félvezetőipar állami vállalata számára kellett stratégiai és működésfejlesztési megoldást adniuk.

A magyar csapat javaslatában globális geopolitikai, regionális és vállalatspecifikus tényezőket figyelembe véve azt javasolta a vállalatnak, hogy - költségcsökkentések mellett - külső forrásból csatornázzon be tudást gyártókapacitásokért cserébe. A friss és folyamatosan bővülő tudás ugyanis lehetővé teszi, hogy a cég megkezdje a kutatást és fejlesztést.

A vállalat ezáltal vertikálisan bővítheti értékteremtő tevékenységét, amely javítja a termékei versenyképességét a globális piacon - ismertették.