Magyarország legnagyobb magánegyeteme India vezető divatiskolájával fogott össze

Hírek2024. feb. 14.Növekedés.hu

India egyik vezető divatiskolája, a Soft Pune Intézet (School of Fashion Technology) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Művészeti és Kreatívipari Kara szakmai együttműködési megállapodást írt alá, amelynek keretében a jövőben kölcsönös szakmai előadásokkal és oktatói- és diákcsere programokkal segítik a két intézmény közti szinergiák kiaknázását.

A Soft Pune Intézet (School of Fashion Technology) India egyik vezető divatiskolája, mely a több mint 6 millió lakosú Pune városában található. Az intézetet 1998-ban alapították, és azóta folyamatosan kiemelkedő képzést nyújt a divatipar területén.

A Soft Pune Intézet célja, hogy kiváló minőségű oktatást és képzést biztosítson a divatszakma iránt érdeklődő hallgatóknak, és felkészítse őket a divatipar változatos területein való sikeres pályafutásra. Az intézet számos szakmai programot kínál, amelyek közé tartozik a divattervezés, a divatmenedzsment, a divatmarketing és más divattal kapcsolatos területek. Korábban, Kudron Anna, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatója meghívott vendégként egy hetes workshopot tartott a Soft Pune Intézetben fenntartható divat és zero waste ruhakészítés témákban.

A két intézet együttműködésének középpontjában az áll, hogy miként lehet innovatív módon bevonni fiatal hallgatókat, tervezőket, művészeti és divatmenedzsereket és egyetemi oktatókat, hogy együtt hozzanak létre fenntartható, kézművességen és örökségen alapuló divattervezést. 

„Hiszünk abban, hogy az indiai és a magyar kézművesség bevonható a kortárs designba, és ez a tudás nemcsak egyedülálló, de az etikus divatra és a társadalmi előnyökre is összpontosít.” – jegyezte meg Pörczi Zsuzsanna, a Művészeti és Kreatívipari Kar dékánhelyettese.