Már a 2G-s telefonok cseréjére is jár támogatás

Hírek2022. máj. 9.MTI

Május 9-től a 2G-s mobiltelefonok cseréjére is igényelhető támogatás, emellett folytatódik a 3G-s készülékek támogatott cseréje is - írta hétfői számában a Világgazdaság.

A lapot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) arról tájékoztatta, hogy az ötmilliárd forintból megvalósuló készülékcsere-támogatási program büdzséjének tetemes része elérhető még, így egész biztosan finanszírozható mind a 2G-s, mind a 3G-s mobiltelefonok korszerűbbre cserélésének támogatása.

A program február 14-i indulása óta körülbelül 6500 olyan támogatási igény érkezett a lakosság részéről, amely megfelelt a pályázat feltételeinek. Ennél jóval több volt az olyan igény, amelyiknél valamelyik feltétel nem teljesült, így a benyújtók nem kapták meg a támogatást. A 2G-s készülékek cseréjére eddig több mint 2500 előregisztráció érkezett az NMHH közlése szerint.

A hatóság előzetes kalkulációi szerint július közepéig nagyjából 35-40 ezer elfogadott és megítélt támogatás várható összesen, amelyből 15-20 ezer lehet a 2G-s készülékek cseréje.A legfeljebb 3G-képes telefonok cseréjére azért van szükség, mert a távközlési szolgáltatók kivezetik a 3G technológiát, és a felszabaduló frekvenciasávokat kapacitásbővítésre és korszerűbb technológiákra használják majd - emlékeztetett a Világgazdaság.