Mától lehet jelentkezni az Ifjúsági Garancia Plusz programra

Hírek2024. ápr. 15.Növekedés.hu

A program az Európai Szociális Alap Plusz társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és  Innovációs Operatív Program Plusz keretében valósul meg.

A tervezetten közel 200 milliárd  forintból megvalósuló program azoknak a 15-29 év közötti fiataloknak a munkához,  munkatapasztalathoz vagy piacképes tudáshoz jutását támogatja, akik nem tanulnak, nem  dolgoznak, emellett álláskeresőként vagy szolgáltatást kérőként nyilvántartásba vételüket  kérték a lakóhelyük vagy tartózkodási helyük szerint illetékes járási (fővárosi kerületi) hivatal  foglalkoztatási osztályán. 

A programba belépők személyre szabott segítséget kapnak a munkaerőpiaci helyzetük  javításához. A segítségnyújtás első szakaszában foglalkoztatást elősegítő szolgáltatások,  egyéni/csoportos tanácsadások formájában történik a fiatalok segítése, amelyek során ifjúsági  tanácsadó munkatársak segítenek a fiataloknak saját, egyéni tervet kialakítani a továbblépés  irányára. 

Ezt követően a programban 2024. április folyamán elérhetővé válnak a következő támogatások:  bértámogatás, lakhatási vagy utazási támogatás nyilvántartott álláskereső részére. Májustól a  célcsoport képzéséhez is támogatást biztosítunk a program keretében. 

A programmal kapcsolatos részletek a kormány foglalkoztatási portálján már elérhetők.