Megalakult a fővárosi operatív törzs

Hírek2020. feb. 28.MTI

Megalakult a koronavírus elleni védekezéssel foglalkozó fővárosi operatív törzs - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a testületet Karácsony Gergely főpolgármester hívta össze.

Az önkormányzati döntések előkészítéséért felelős operatív törzset Tüttő Kata főpolgármester-helyettes vezeti, tagja - a feladatkörében érintett - Dorosz Dávid és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, Havasi Gábor, a Fővárosi Önkormányzat egészségügyi tanácsnoka, László Imre XI. kerületi polgármester mint a Fővárosi Közgyűlés orvos tagja, valamint a testület titkára, Számadó Tamás főjegyző.

Kiemelték: a Fővárosi Önkormányzat már korábban felvette a kapcsolatot az Egészségügyi Világszervezet (WHO) budapesti irodájával és több európai nagyvárossal, hogy egyeztessen a felkészülésről.

Hozzátették, hogy a fővárosi operatív törzs szoros napi kapcsolatban van a budapesti cégekkel és felvette a kapcsolatot a koronavírus elleni védekezésért felelős kormányzati operatív törzzsel. Ezzel egy időben a főváros a BKK és a BKV felületein tájékoztató kampányba kezd, és a cégekkel együttműködve járványügyi tervet állít össze a betegség járványos megjelenése esetére, hogy biztosítsa a város működőképességét és lassítsa a vírus terjedését.

A fővárosi operatív törzs folyamatosan egyeztet a budapesti kerületekkel, és a korábban összehívott Budapesti Egészségügyi Fórumnak is napirendi pontja lesz a koronavírus elleni védekezés, megkezdve ezzel a rendszeres egyeztetést a polgármesterekkel, az egészségügyi szakértőkkel és a szakmai szervezetekkel - áll a közleményben.