Megnyitott az MVM Csoport első saját bölcsődéje

Hírek2022. márc. 16.Növekedés.hu

Az MVM Csoport a II. János Pál pápa téren – az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. székhelyén – nyitotta meg első saját bölcsődéjét - adta hírül a cég közleménye. A cég a modern és otthonos kialakítású bölcsődével segíti a kisgyermekesek munkába való visszaállását, megkönnyíti a családos munkavállalók számára a munka és magánélet megfelelő arányának fenntartását.

Az MVM Csoport kiemelten kezeli a családosok, illetve a nők helyzetét a munkaszervezetben, ezzel kapcsolatban rendszeresen szervez a női munkavállalók részére különböző edukatív és figyelemfelkeltő eseményeket, illetve a női mentoring program is elindult. A családosok számára pedig most már a bölcsőde projekt is a megvalósítás fázisába érkezett.
Egyedülálló módon, az MVM Csoport munkatársai a legnagyobb létszámú tagvállalatoknál és telephelyeken igénybe vehetik majd az MVM saját bölcsődeszolgáltatását, amely elsőként a II. János Pál pápa téren nyílt meg - írja a közlemény. Itt az életkori sajátosságokat figyelembe véve kialakított helyiségekben, modern és otthonos körülmények között, kétcsoportos egységekben, összesen csoportonként maximum 8 fős gyermeklétszámmal, gondos odafigyelés mellett tölthetik játékos és kreatív módon az időt a kisgyerekek. 2022 májusában Pakson, ősszel az MVM ERBE III. kerületi csónakházában, később pedig Szegeden nyit az MVM további bölcsődéket.
Az eseményen részt vettek a Magyarországi Családi Bölcsődék Közhasznú Egyesület (MACSKE) vezetői, Budapest Főváros Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztályának képviselői, valamint dr. Sára Botond kormánymegbízott, aki az ünnepélyes átadón elmondta: „Köszönet mindenkinek, aki részt vett abban, hogy létrejöhessen egy ilyen bölcsőde, ami 16 kisgyermeknek a napi nevelésére ad lehetőséget. Európa és Magyarország megerősödését és a jövőt mi a gyermekekben látjuk. Országunkban minden megadatik ahhoz, hogy a gyermekek jó helyen és biztonságban legyenek, és ha a nők a gyermekük nevelése mellett dolgozni szeretnének, akkor dolgozhatnak. A vállalat által elnyert támogatás és az MVM által biztosított személyi és gazdasági ráfordítások eredményeként jött létre a gyermekintézmény. A támogató és az MVM számára fontos célként jelent meg, hogy a cégcsoportban dolgozó szülők minden szempontból optimális helyen, biztonságos körülmények között tudják elhelyezni gyermeküket.”
Az MVM képviseletében a projekt vezetője, Gál Katalin elnök-vezérigazgatói kormányzati tanácsadó a megnyitó eseményen elmondta: „Mi mindig a családok érdekeit tekintjük a legfontosabbnak. Van családbarát irodánk, ugyanakkor tudjuk, hogy az egész napos ellátásra a gyermekek részére a legjobb feltételeket a bölcsődében, majd az óvodában tudjuk megvalósítani, a számukra szakszerű gondozói ellátás biztosításával. Az MVM oktatási és nevelési támogatása itt nem fejeződik be. Képzőközpontot hoztunk létre, illetve egyetemi együttműködéseket teremtettünk és teremtünk meg a jövőben. Mi a bölcsődétől egészen az egyetemi diplomáig a fiatalokkal vagyunk. Ismerjük és magunkénak valljuk a mondást: a jövő már a bölcsődében kezdődik.”