Melyik cég jogosult a 10 milliós Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönre?

Hírek2021. márc. 9.Növekedés.hu

Már elérhető az MFB Pontok hálózatán, a bajba jutott vállalkozásoknak szánt új, kamatmentes hitel. Az OTP Bank honlapján pár kérdés megválaszolásával bárki megnézheti, hogy cége jogosult-e a konstrukcióra. A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönnel akár 10 millió forintot is felvehetnek az érintett mikro-, kis- és közepes vállalkozások, valamint egyesületek, a törlesztést pedig elég 3 év múlva megkezdeniük.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma és az újabb korlátozó intézkedések miatt sok vállalkozás számára a túlélést jelentheti a Magyar Fejlesztési Bank által kínált új konstrukció, a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön.

Bizonyos gazdasági szektorok, mint a turisztika, a vendéglátás, vagy a kulturális élet szereplői különösen nehéz helyzetbe kerültek 2021 tavaszára, az ezekben működő mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak, valamint az érintett egyesületeknek nyújthat segítséget a friss konstrukció. Sőt, a jelenlegi 25 ágazatot tartalmazó lista hamarosan további ágazatokkal bővül, annak megfelelően, hogy a Kormány az újabb lezárások miatt kiket részesít további bértámogatásban.

"A maximum 10 millió forintos, 10 éves futamidővel, valamint kamatmentesen igényelhető konstrukció azonnali megoldást jelenthet a bevétel nélkül maradt vállalkozások fizetési problémáira és jelentősen megkönnyítheti a gazdaság újraindítását. Önerőre nincs szükség az igényléshez, a hitel törlesztését pedig elegendő akár a folyósítástól számított három évvel később megkezdeniük"

– mutatott rá Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

Az érintett társaságok a felvett forrást felhasználhatják készletek beszerzésére, működési költségük fedezésére, bér- és járulékfizetésre, valamint a rezsiköltségek finanszírozására is. A kölcsön fontos feltétele azonban, hogy az igénylő társaság rendelkezzen lezárt üzleti évvel 2019-re vonatkozóan, mert a felvett összeg nem haladhatja meg 2019-es árbevételét.

A friss konstrukció már elérhető az uniós források közvetítésére felállított MFB Pontok hálózatán, így az érdeklődők részletes tájékoztatást kaphatnak róla az OTP Bank által országszerte üzemeltetett 167 MFB Ponton is. Emellett az OTP Bank honlapján pár kérdés megválaszolásával bárki megnézheti kényelmesen, akár az otthonából, hogy cége jogosult-e a konstrukcióra.

Az OTP Bank az elmúlt évben majdnem 15 ezer ügyletben, csaknem 65 milliárd forintnyi kölcsönt folyósított MFB Pontjain keresztül.