Mentorprogramot indított a BKIK magyar cégeknek

Hírek2024. márc. 28.MTI

Idén 13 vállalat vehet részt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) innovatív, környezetileg és társadalmilag felelős működést ösztönző mentorprogramjában - közölte a BKIK csütörtökön az MTI-vel.

A Bridge to Benefits megvalósításában nagyvállalatok, önkormányzatok, felsőoktatási és civil intézmények, összesen 25 mentorszervezet vesz részt. A képzési szakasz április közepétől május végéig tart, moduljai a jövőálló vállalkozások feladataira összpontosítanak.

A személyes részvétellel zajló mesterkurzust egyéni és csoportos mentortámogatás egészíti ki - írták.

A kiválasztott vállalkozások átlagosan 26 főt foglalkoztatnak, tavalyi átlagos árbevételük meghaladja az 500 millió forintot.

A Bridge to Benefits a szervezők várakozása alapján hozzájárulhat ahhoz, hogy a résztvevőkből értékalapú együttműködéseket, hosszú távú tudáscserét támogató vállalkozói közösség épüljön - olvasható a közleményben. 

A BKIK 2020 őszén hívta életre a mesterkurzust, amely az idei felhívás szerint új vállalati kapcsolatokhoz és szakmai tapasztalatokhoz juttatja a sikeres jelentkezőket. A legjobb projektet felmutató résztvevők inkubációs vállalkozásfejlesztési támogatásban részesülnek - tették hozzá.