Michael Korsé lehet a Versace divatház

Hírek2018. szept. 24.Növekedés.hu

A Corriere della Sera olasz napilap szerint Michael Kors amerikai divatcég megvásárolja a Versace olasz divatházat.  A vevő  két milliárd dollárt fizet.

Topmodellek, Carla Bruni, Claudia Shiffer, Naomi Campbell és Cindy Crawford Donatella Versace olasz tervezõvel (középen) a Versace divatház 2018. tavaszi-nyári kollekciójának milánói bemutatóján 2017.-ben. (MTI/EPA/Daniel Dal Zennaro)

A céget Gianni Versace 40 éve alapította, aki 1997-ben, 50 éves korában gyilkosság áldozata lett. Testvére Donatella ma is a vállalat művészeti igazgatója és alelnöke. A Versace család négy éve egy 20 százalékos üzletrészt eladott a Blackstone amerikai befektető-csoportnak, a további 80 százalék még a birtokában van.

A Versace 2016. évi beszámolója szerint 686 millió euró forgalmat bonyolított. Vezérigazgatója, Jonathan Akeroyd a közelmúltban azt mondta, hogy idei eladásaik várhatóan meghaladják az 1 milliárd eurót.

Michael Kors tavaly a londoni cipő luxusmárkát, a Jimmy Choo-t vette meg, közel 900 millió angol fontért (1 angol font = 361,01 Ft).