MKB Bank: dr. Balog Ádám elnök-vezérigazgató közleménye

Hírek2020. dec. 14.Növekedés.hu

2015-ben a több mint 60 éve működő MKB Bank reorganizációjának levezénylésére kaptam megbízást - írja ma közzétett közleményében Balog Ádám, a bank elnök-vezérigazgatója.

Az MKB köré napjainkra komplex pénzügyi csoportot építettünk fel, a vállalat 2016-os 37 milliárd forintnyi értéke, az idei év közepére 237 milliárd forintra emelkedett.

A reorganizáció, évről évre javuló üzleti eredmények mellett, sikeresen megvalósult. Az elért értéknövekedés 200 milliárd forint.
Az MKB eleget tett az Európai Unió valamennyi szakmai feltételének; részvényei bevezetésre kerültek a Budapesti Értéktőzsdére, működése megfelel a pénzintézetekre vonatkozó nemzetközi előírásoknak.

Az eredményességet biztosító stabil pénzügyi folyamatok és az erős alapokon nyugvó, fenntartható üzleti modell együttesen teremtik meg a tartós és folyamatos növekedést lehetővé tévő digitális jövőkép alapjait.

A költséghatékonyan működő MKB gondosan felépített, ennek köszönhetően stabil és jövedelmező értékpapír-portfóliót kezel, sikerrel őrzi a hagyományos erősségének számító vállalati, treasury és Private Banking pozícióit.

Az MKB Pénzügyi Csoport vállalatai Magyarország meghatározó szereplőivé fejlődtek saját területeiken, alkalmasak és készek a magasabb szintek elérésére is.

Az MKB sikeres reorganizációjára 2015-ben tett vállalásomat teljesítettem, a feladatot elvégeztem.
Köszönöm partnereink, ügyfeleink kitüntető bizalmát és munkatársaim elkötelezett helytállását - zárul a közlemény.