MKT-konferencia: Fókuszban a termelékenység

Hírek2022. júl. 8.Növekedés.hu

A Magyar Nemzeti Bank 2022-es Termelékenységi jelentésének bemutatója apropóján a hazai termelékenység témakörét, javításának irányait vizsgálja a Magyar Közgazdasági Társaság Versenyképességi Szakosztályának hibrid konferenciája 2022. július 13-án, szerdán 14 órától az MNB budapesti, Krisztina körút 55. szám alatti épületében és az MKT YouTube-csatornáján.

A rendezvény bevezető előadását Balatoni András, az MNB Közgazdasági előrejelzés és elemzés igazgatóságának igazgatója, az MKT Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztályának elnökségi tagja tartja. A bevezető előadást követő kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Parragh Bianka, a Monetáris Tanács tagja, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos főmunkatársa, az MKT Fenntarthatósági, valamint Versenyképességi Szakoszályainak elnökségi tagja; Vitkovics Péter változásmenedzser, a Megakrán Nyrt. és a DM-KER Nyrt. felügyelőbizottságának elnöke; valamint Csuhaj-Varju Imre, a Kecskeméti Duális Oktatási Központ Zrt. elnöke, az MNB elnöki főtanácsadója.

A beszélgetést moderátora Baksay Gergely, az MNB közgazdasági elemzésekért és versenyképességért felelős ügyvezető igazgatója, az MKT elnökségi tagja, a Versenyképességi Szakosztály elnöke.

A rendezvényen a személyes részvétel – a terem befogadóképességére tekintettel – előzetes regisztrációhoz kötött. Kérik az érdeklődőket, hogy a részvételi szándékukat szíveskedjenek előzetesen jelezni az office.mkt@t-online.hu címen, legkésőbb 2022. július 12-én, kedden délig. Jelentkezéseket csak a terem kapacitásáig tudnak fogadni.

A rendezvény élőben követhető lesz az MKT YouTube-csatornáján, a https://www.youtube.com/channel/UCQn9xUBg0ybiPRfB2QM4QOA linken.