MKT-konferencia: Klímaváltozás a pénz- és tőkepiacokon

Hírek2022. ápr. 20.Növekedés.hu

A Hitelintézeti Szemle 2022. márciusi száma a klímaváltozás pénz- és tőkepiacokat érintő hatásairól jelentetett meg tanulmányokat és egy esszét. Ezen írásokhoz kapcsolódóan a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) és a Hitelintézeti Szemle szakmai konferenciát szervez 2022. április 20-án, szerdán 14 órától a Magyar Nemzeti Bank (MNB) budapesti, Krisztina körút 55. szám alatti épületében. A rendezvény élőben követhető lesz majd az MKT YouTube-csatornáján.

A rendezvény kezdetén az érdeklődőket Virág Barnabás, az MNB alelnöke, a Hitelintézeti Szemle szerkesztőbizottságának elnöke, az MKT Versenyképességi Szakosztályának elnökségi tagja köszönti.

Felkért előadók: Kolozsi Pál, az MNB igazgatója (Pénzügyi eszközök klímakockázatának mérése – Módszertani kihívások és jegybanki gyakorlat); Baranyai Eszter, az MNB vezető oktatási és kutatási szakértője, a Budapesti Corvinus Egyetem mesteroktatója (Forrósodó jelzáloghitelezés és jegybanki lehetőségek); valamint Ritter Renátó, az MNB junior elemzője (Banki klímakitettségek – A magyarországi vállalati hitelállományban felépült átállási kockázatok helyzetképe).

A bevezető előadásokat követően a szerzőkkel, előadókkal Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. vezérigazgatója, az MKT Fenntarthatósági Szakosztályának elnöke beszélget.

A rendezvényen a személyes részvétel – a terem befogadóképességére tekintettel – előzetes regisztrációhoz kötött. Kérik az érdeklődőket, hogy a részvételi szándékukat szíveskedjenek előzetesen jelezni a hitelintezetiszemle@mnb.hu címen, legkésőbb 2022. április 14-ig. Jelentkezéseket csak a terem kapacitásáig tudnak fogadni.

A rendezvény élőben követhető lesz az MKT YouTube-csatornáján.