MKT Versenyképességi Szakosztály: Baksay Gergely az új elnök

Hírek2021. jan. 28.Növekedés.hu

Baksay Gergelyt, a Magyar Nemzeti Bank Közgazdasági elemzésekért és versenyképességért felelős ügyvezető igazgatóját, az MKT elnökségi tagját választotta elnökévé online tisztújításán, szerdán az MKT Versenyképességi Szakosztálya. A szakosztályi titkári feladatokat a jövőben Juhász Katalin, az MNB elemzője, az MKT Műegyetemi Ifjúsági Szervezetének korábbi elnöke látja el.

A Versenyképességi Szakosztály tisztújító szakmai rendezvényén a Magyar Nemzeti Bank termelékenységi jelentésének főbb megállapításairól tartott előadást Soós Gábor, az MNB Közgazdasági Modellezési Főosztályának vezetője. Az előadás az MKT YouTube-csatornáján visszanézhető:

Soós Gábor előadása meghallgatható az MKT podcastjában:

Az MKT Alapszabálya értelmében a szakosztály tisztújításán azok a szakosztályi tagok vehettek részt, akik a tavalyi vagy az idei tagdíjukat rendezték – vagyis nincsenek tagdíjelmaradásban. Közülük végül 27 fő adta le a szavazatát, azaz ennyien éltek a szavazati jogukkal.

A szavazó tagok 25 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal és 1 tartózkodással a szakosztály elnökévéválasztották Baksay Gergelyt, a Magyar Nemzeti Bank Közgazdasági elemzésekért és versenyképességért felelős ügyvezető igazgatóját, az MKT elnökségi tagját.

A szavazó tagok 27 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a szakosztály titkárává választották Juhász Katalint, a Magyar Nemzeti Bank elemzőjét, az MKT Műegyetemi Ifjúsági Szervezetének korábbi elnökét.

A szavazó tagok 26 igen szavazattal és 1 ellenszavazattal a szakosztály elnökségi tagjaivá választották Csath Magdolnát, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyetemi tanárát, a Nemzeti Versenyképességi Tanács tagját; Parragh Biankát, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos főmunkatársát, az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karának adjunktusát, a Monetáris Tanács tagját; valamint Virág Barnabást, a Magyar Nemzeti Bank alelnökét.

Az ülés zárásaként Baksay Gergely köszönetet mondott a szakosztály leköszönő elnökének és titkárának, Palotai Dánielnek és Meizer Gábornak – akik Washingtonban, a Nemzetközi Valutaalapnál folytatják szakmai pályájukat – a szakosztály érdekében az elmúlt években végzett munkájukért.