A Vodafone csatlakozott a Modern Vállalkozások Programjához - Több 100 ezer vállalkozáson segíthetnek

Hírek2021. okt. 12.Növekedés.hu

A Modern Vállalkozások Programja több mint tízezer vállalkozásnak nyújtott már digitális segítséget, ám még több 100 ezer hazai kisvállalkozásnak lenne javasolt élnie a díjmentes informatikai auditot és fejlesztési tanácsadást nyújtó szolgáltatással, hiszen az elmúlt időszak minden korábbinál erősebben rámutatott a digitalizáció szükségességére - derül ki a Vodafone közleményéből.

A Vodafone pedig mint Magyarország egyik legnagyobb telekommunikációs cége kiemelt figyelmet fordít a hazai kis- és középvállalkozások digitális felzárkóztatására, így mostantól a vállalat szakértői és szolgáltatói partnerként csatlakozik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Modern Vállalkozások Programjához.

Az együttműködés keretében a Vodafone regisztrált partnerként teszi elérhetővé októbertől több szolgáltatását, például felhő alapú megoldásokat, jármű és flottakövetési szolgáltatást, melyeket a Programba regisztrált vállalkozások egyedi kedvezménnyel tudnak igénybe venni.

A vállalat továbbá szakértői partnerként is igyekszik segíteni a folyamatot: több vidéki nagyvárosban fog előadásokat tartani különböző digitalizációs témákban.

Kott Ferenc az MKIK Digitalizációs Kollégiumának elnöke kifejtette:

A vállalatvezetők gyakran sokadrangú kérdésnek tartják a digitalizációt, nem rendelkeznek elegendő információval a témáról, vagy kifejezetten tartanak tőle. A home office munkavégzés, az online értékesítés persze a pandémia miatt nagy publicitást kapott, sokan érezték a bőrükön, hogy lépni kell, de a jól működő és biztonságos megvalósításhoz szakértői segítségre is szükség van. Az elmúlt másfél év megmutatta, hogy minden vállalkozás számára kritikus fontosságú a fejlesztés, sokaknak a digitalizáció egyenesen az életben maradást jelentheti. Egy ilyen horderejű változás levezényléséhez pedig különösen indokolt a jó tervezés és professzionális megvalósítás, amit a Modern Vállalkozások Programja is biztosíthat számukra. Ez azonban nem működhet szakmai partnerségek nélkül, így különösen nagy büszkeség és öröm számunkra, hogy a Vodafone is csatlakozik a Programhoz, aminek innovatív megoldásai még több vállalkozásnak segíthetnek a digitális fejlődésben.

Dobó Mátyás, a Vodafone Vállalati Üzletágának Igazgatója hozzátette:

Saját kutatásaink is azt bizonyítják, hogy sok a teendő a témában, és ez az együttműködés csak egyik pillére annak a törekvésnek, hogy a Vodafone aktív szereplőként tudja segíteni e téren az európai felzárkózást. Örömmel csatlakozunk a Programhoz, hiszen tudjuk, hogy a Kamara szakmai eseményei nagy érdeklődésre tartanak számot, így reméljük, hogy folyamatosan bővülő megoldásaink valós segítséget tudnak nyújtani a vállalkozások számára, hisz az elmúlt időszak megmutatta: az online jelenlét sok esetben új piaci lehetőségeket, gyorsabb és rugalmasabb reagálást és ezzel nagyobb rezilienciát biztosít a KKV-k számára.