Music ül a fűben - komolyzenei piknik a MÁV Szimfonikusokkal

Hírek2021. aug. 16.Növekedés.hu

A ZeneMűvek, a MÁV Szimfonikus Zenekar és a Millenáris létrehozta Magyarország első komolyzenei piknikjét, amelyet harmadik alkalommal rendeznek meg 2021. augusztus 18-án, 19:30-kor a Nemzeti Táncszínház előtt.

Az esemény mindenki számára nyitott, a belépés díjtalan.

A koncerten Seidl Dénes és Dénes-Worowski Marcell, két fiatal zenepedagógus mutatja be új kezdeményezésüket.

A programot a Mi vagyunk a ZeneMűvek alcímmel hirdették meg, ezt ismerteti Seidl Dénes trombitaművész, a MÁV Szimfonikus Zenekar tagja, és Dénes-Worowski Marcell karmester. Céljuk, hogy egyesítsék a szórakoztató jellegű előadásokat a komolyzenei kultúrával (és Magyarországon is meghonosítsák a külföldön már ismert ‘edutainment’ műfajt.). Eszközt adjanak a fiatal hallgatóság kezébe ahhoz, hogy a zenehallgatás és a koncertre járás tartalmasabb, személyesebb és komplexebb élménnyé váljon. A ZeneMűvek kulcsa a közvetlenség és a közérthetőség, mindez humorral fűszerezve, amelyet a komolyzenei piknik során élőben is megtapasztalhatnak a résztvevők.

A koncert műsora nagyon színes, Mozarttól kezdve Griegen át Dukas-ig a zeneirodalom legjavából szemezgettünk

mondta Marcell. Dénes hozzátette, hogy komolyzenei könnyűlovasságként tekintenek magukra, akik elvezetik a közönséget a zenei élményig.

A ZeneMűvek legelső saját projektje a Koncert Plusz volt, amely már négy éve állandó része a MÁV Szimfonikusok bérletes hangversenyeinek. A ZeneMűvek a zenekarral egy új bérletes koncertsorozatot is bemutat a 2021/2022-es évadban, A Zene Showja címmel, amelynek helyszíne az Akvárium Klub lesz. A koncertek az interjú és hangverseny műfajának kombinációját alkotják, ahol egy-egy meghívott hírességgel járják körbe a fiatalokat érdeklő témákat (pl.: párkapcsolati pszichológia, ökológia válság kezelése a hétköznapokban, függőségek stb.), és reflektálnak rájuk nemcsak a klasszikus hangverseny-repertoár, de a kortárs zene remekműveivel is.