Nagy sikerrel zárult a KSH STAT Akadémia Közig+ című programsorozat

Hírek5 órájaNövekedés.hu

A 2024. szeptember 16. és október 3. között megrendezett KSH STAT Akadémia Közig+ elnevezésű, térítésmentes programsorozat keretében az állam- és közigazgatásban dolgozók összesen 20 különböző előadás közül választhattak. A tavalyi évhez hasonlóan idén is nagy volt az érdeklődés – az előadásokra összesen 247 fő regisztrált –, és kifejezetten magas volt az új résztvevők száma is.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) számára kiemelten fontos a felhasználók adatjártasságának, statisztikai műveltségének előmozdítása annak érdekében, hogy a hivatal adatai és termékei a lehető legjobban hasznosuljanak. Különösen fontos, hogy a KSH adatait a munkájukhoz napi rendszerességgel használók is megfelelő adatismerettel rendelkezzenek.

Ennek érdekében immár második alkalommal rendezte meg a hivatal az állam- és közigazgatásban dolgozók számára a KSH STAT Akadémia Közig+ elnevezésű előadás-sorozatát.

A tavalyi kurzus után elvégzett elégedettségi felmérés eredményei nagyban befolyásolták az idei program összeállítását: kiemelt cél volt a mélyebb szakmai ismeretek átadása és a tudásmegosztás a különféle statisztikai témakörökben, mint például az adathozzáférés, adatvédelem, turizmusstatisztika, szociális statisztika, kiskereskedelmi statisztika, infláció, munkaerőpiac stb. 

A program során a KSH szakértői összesen 20 előadást tartottak, amelyekre együttesen 247 hallgató volt kíváncsi.

A legtöbb érdeklődő az Agrárminisztériumból és a Pénzügyminisztériumból érkezett, de minden nagyobb állam- és közigazgatási szerv képviseltette magát.

A KSH bízik abban, hogy a résztvevők az előadás-sorozat segítségével szerzett tudást haszonnal alkalmazzák majd munkájuk során.