Nagyot nőtt az IKEA magyarországi forgalma tavaly a járvány ellenére

Hírek2021. jan. 28.MTI

A koronavírus-járvány miatti nehézségek ellenére az IKEA magyarországi árbevétele 8,5 százalékkal, 98 milliárd forintra nőtt a vállalat 2019. szeptember 1-jétől 2020. augusztus 31-ig tartó pénzügyi évében az előző évihez képest - mondta az IKEA regionális kereskedelmi vezetője csütörtökön online sajtótájékoztatón.

Mounia El Hilali kiemelte, hogy a járvány érezhető átalakulást hozott a vásárlói szokásokban, az online vásárlások erősödése miatt a vállalat magyarországi e-kereskedelmének forgalma az előző évhez képest megduplázódott.

Ez a növekedés erős nyomást is jelentett az üzletmenetben, ugyanakkor lehetőséget adott arra, hogy több munkavállalót foglalkoztassanak Magyarországon.

A 2020-as pénzügyi évben 13 százalékkal nőtt a vállalat dolgozóinak száma, a pénzügyi év végén 1557 munkavállalót alkalmaztak.

A következő három évben az IKEA csaknem 21 milliárd forintos beruházást tervez Magyarországon, ennek keretében egyebek mellett fejlesztik az online megrendelések feldolgozását optimalizáló logisztikai és megrendelés-teljesítési műveleteket, illetve három újabb átvételi pontot alakítanak ki az ország középső, délnyugati és keleti részen - mondta a sajtótájékoztatón Federica Barberis, az IKEA regionális értékesítési vezetője.