NATO beszállítóvá vált a Delta Systems

Hírek2022. júl. 20.Növekedés.hu

A Honvédelmi Minisztérium határozata alapján minősített NATO beszállítóvá vált a Delta Systems, a Delta Technologies 100%-os tulajdonú leányvállalata. A minősítés értelmében a Delta Systems-nek lehetősége nyílik a minősítési szintje szerinti NATO Biztonsági Beruházási Programok keretében meghirdetett beszerzési eljárásokon való részvételre. A vállalat a minősítéssel tagja lett annak a mintegy 250 hazai vállalatnak, amelyek NATO beszállítói képesség birtokában vannak - olvasható a Delta Technologies közleményében.

Magyarország csatlakozásával a NATO Biztonsági Beruházási Programhoz (NSIP) megnyílt az út az érdeklődő vállalatok számára, hogy pályázóként részt vegyenek a NATO beszerző szervezeteinek és tagországainak nemzetközi tender eljárásaiban.

A Honvédelmi Minisztérium határozata alapján a Delta Systems, a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata minősített NATO beszállító vállalattá vált.

Ennek értelmében a cég a jövőben részt vehet a NATO Biztonsági Beruházási Program keretében meghirdetett beszerzési eljárásokon, amelyek „NATO nem minősített” szintnél, illetve a megfelelő feltételek megléte esetén „NATO Korlátozott” minősítési szintnél nem magasabb szintű adatokhoz való hozzáférést foglalnak magukban.

A NATO Beszállítói cím elnyerésével a Delta Systems számára megnyílik az út a védelmi ipar területéről érkező megbízásokra. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a közel 30 évnyi rendszerintegrátori tapasztalatunk, valamint a hálózati megoldások és komplex informatikai fejlesztések terén mutatott kompetenciánk elnyerte a Honvédelmi Minisztérium elismerését

– mondta Vidra László, a Delta Systems ügyvezető igazgatója.

A NATO Beszállítói cím elnyerésével olyan termelő és szolgáltató cégek is megbízáshoz juthatnak a védelmi ipar területén, melyek alapvetően nem foglalkoznak katonai termékekkel és szolgáltatásokkal.

A sikeresen pályázó gazdálkodó szervezetek – az anyagi nyereségen túl – értékes nemzetközi referenciát, tartós üzleti kapcsolatokat szerezhetnek olyan partnerekkel, melyek megbízhatóságát a NATO mindenkor szavatolja.