Nem akárki reklámozta a Teslát, Elon Musk rossz társaságba keveredett

Hírek2024. aug. 18.F. T.

A csecsen vezér, Ramzan Kadirov Telegram csatornáján egy videót mutatott, melyben egy Cybertruckot vezet, tetején egy géppisztollyal, pont úgy, ahogy az Iszlám Állam vagy a Talibán terroristái szokták. Közben nem mást istenített, mint Elon Muskot.

Nem túl jó reklám a világ jelenlegi leggazdagabb emberének, minden idők egyik legsikeresebb vállalkozójának egy ilyen videó, aminek megtekintése után nem meglepő, ha sokan még a Teslától is elfordulnak. Elon Musk viselkedése az utóbbi években eleve egyre botrányosabb, a Twitter felvásárlása óta különösen sok kritika éri.

Mindenen túltesz azonban, amikor egy egy ilyen barátra akad, akinek apja még a csecsen függetlenségért küzdött Oroszországgal szemben, ő pedig behódolt Putyinnak, sőt, leglelkesebb támogatója lett az Ukrajna elleni háborúban.

A terrorjárművé alakított Teslára azt mondja, hogy azt Ukrajnába küldi, közben Elon Muskot invitálja Csecsenföldre a Sky News szerint, és jövőbeli találmányait dícséri, amelyeket alig vár, hogy felhasználhassák azokat az Ukrajna elleni "speciális hadműveletben".

Ukrajna persze kétséges, hogy mennyire retten meg Kadirov teslájától, amikor a teljes orosz fegyverarzenállal szemben harcol már két és fél éve, ráadásul most saját speciális műveletet indított, melyben elfoglalta Oroszország területének egy kis hányadát.

Kíváncsian várjuk, vajon a Tesla-vezér eleget tesz-e a baráti invitálásnak, és meglátogatja-e a csecsen vezért a kaukázusi köztársaságban.