Német vállalatok zsarolják a lengyel farmereket

Hírek2018. nov 6.Növekedés.hu

A német vállalatok elkezdték zsarolni a lengyel alma-termelőket, jelentette ki a Do Rzeczy hetilap szerint a lengyel mezőgazdasági miniszter. A hetilap szerint több tucat alma-termesztő kisgazdaság folyamodott állami segítségért, mert az idei, kiemelkedően magas almatermés piaci túlkínálatot okozott. „Német vállalatok, amelyek meghatározóak Lengyelország léalma piacán, és világszerte értékesítik a gyümölcsből készített koncentrátumot, elkezdték zsarolni a lengyel termelőket” nyilatkozta a hetilapnak Jan Krzysztof Ardanowski mezőgazdasági miniszter. Azzal fenyegetőznek, hogy nem vásárolnak több almát azoktól, akik feleslegeiket a lengyel kormánynak adják el”. A miniszter szerint „rendkívül sajnálatos, hogy ezek a vállalatok semmiféle elkötelezettséget nem éreznek a lengyel farmerek iránt. Ebben a helyzetben felmerül a kérdés: mi értelme volt annak, hogy az ország több milliárd zloty uniós támogatást fordított új ültetvények, feldolgozó vonalak, raktárak létesítésére?” (1 zloty =74,98 Ft) Jan Krzysztof Ardanowski arra szólította fel az almatermesztőket, akiket a lengyel mezőgazdaság elitjének nevezett, hogy fogjanak össze és álljanak ellen a nyugati zsarolásnak. Álláspontja szerint az almafeldolgozók képesek lennének 0,35 zloty felvásárlási árat fizetni az almáért, ehelyett a lengyel farmerek arra kényszerülhetnek, hogy elfogadják a 0,1 zlotys árat.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.