Nemzetközi pénzügyi szakértővel erősít a 4iG

Hírek2024. márc. 4.Növekedés.hu

A 4iG Csoport Tanácsadó Testülete a Közép- és Délkelet-Európában és a tágabb értelemben vett feltörekvő piacokon kiemelkedő tapasztalatokkal rendelkező cégfúziós szakértővel bővül. Az új tag William Wells, aki a Rothschild & Co globális pénzügyi tanácsadó vállalat igazgatóságának korábbi alelnöke, illetve ügyvezető igazgatója, jelenlegi főtanácsadója. Wells több évtizedes befektetési banki tapasztalatának köszönhetően jelentős mértékben támogathatja a 4iG Csoport további régiós expanziós terveinek megvalósulását.

William Wells több mint 35 éves befektetési banki tapasztalattal rendelkezik, Közép- és Délkelet Európában dolgozik 1990 óta. Az elmúlt 18 évben a Rothschild & Co pénzügyi tanácsadó vállalat igazgatóságának alelnökeként és ügyvezető igazgatójaként a Közép- és Délkelet-Európa régió befektetési banki tevékenységéért volt felelős, jelenleg a vállalat főtanácsadója. Az M&A, a finanszírozás és a tőkepiacok területén jelentős, régiós tapasztalattal rendelkezik.

Két közepes tőkeértékű regionális infrastrukturális alap befektetési bizottságának tagja. Emellett a londoni King's College háborús tanulmányok tanszékének hallgatója, a háborús finanszírozást és a háború utáni helyreállítás finanszírozását tanulmányozza.

Wells úr modern történelmet tanult az oxfordi egyetemen (Christ Church), és MBA diplomát szerzett a London Business School egyetemen. Ezenkívül tanult a sandhursti Királyi Katonai Akadémián, és hat évig szolgált – az Egyesült Királyságban és külföldön – a brit hadseregben. A szakember Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnökének felkérésére csatlakozik a tanácsadó testülethez. 

A 4iG Nyrt. hazai és nemzetközi szakemberek bevonásával 2021-ben hozta létre a vállalatcsoport igazgatóságának munkáját támogató tanácsadó testületet. A testület tagjai személyes elismertségük mellett évtizedes tapasztalatukkal, valamint kiterjedt kapcsolatrendszerükkel is támogatják a cégcsoport működését. A Dr. Czakó Borbála elnök, és Karen Tramontano társelnök vezetésével létrehozott, immár 7 tagból álló tanácsadó bizottság az elmúlt években olyan elismert testületi tagokkal bővült, mint professzor Dr. Martonyi János egykori külügyminiszter; Lantos Csaba üzletember, jelenlegi Energiaügyi Miniszter; Armin Papperger, a Rheinmetall vezérigazgatója és Sunil Sabharwal üzletember, a Nemzetközi Valutaalap volt amerikai igazgatósági tagja. 

A Tanácsadó Testület a 4iG regionális növekedési stratégiájának folyamatait támogatja

a társaság nemzetközi beágyazottságának elmélyítésével. Az infokommunikációs vállalatcsoport Magyarországon és a nyugat-balkáni régióban az informatikában és a távközlésben is stratégiai pozíciókat épített ki. A 4iG Csoport az elmúlt időszak akvizícióinak köszönhetően Magyarországon a második legnagyobb, Albániában és Montenegróban pedig vezető telekommunikációs szolgáltatóvá vált. A 8.000 főt foglalkoztató cégcsoport részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium szekciójában kereskednek. A 4iG Csoport fejlődését az üzleti és működési szinergiák mélyebb kiaknázása, valamint a versenyképesség javítása érdekében indított átfogó transzformációs program megvalósítása is biztosítja.