Neumann János-díjátadó 2020 - online esemény

Hírek2020. okt. 6.Növekedés.hu

A Rajk László Szakkollégium tagsága Mariana Mazzucatot választotta meg 2020 Neumann-díjasának. A kitüntetett díjátadással egybekötött nyílt előadását 2020. október 12-én, hétfőn 18 órától tartják - a járványhelyzetre tekintettel online, a digitális térben. Az angol nyelvű előadás címe: „Rethinking the State: from public goods to public value”.

Mariana Mazzucato jelenleg a University College London (UCL) professzora és a UCL Institute for Innovation & Public Purpose alapítója és igazgatója. A doktoriját a New School for Social Research-en szerezte.
A munkásságában elsősorban a növekedés és az innováció kapcsolatával, a fenntarthatósággal és a külpolitikával foglalkozik.
A kutatáson túl politikai tanácsadóként is tevékenykedik, az elmúlt években több kormányfőnek és nemzetközi szervezetnek adott tanácsot világszerte. A nagy sikerű könyveiben, az Entrepreneurial State-ben (2013) és a Value of Everything-ben (2019) új és a megszokottól eltérő módon közelíti meg az állam szerepvállalását, illetve az értékteremtést a gazdaságban. Munkásságának jelentős hatása van az innováció- és iparpolitikára és fenntartható fejlődés finanszírozására.
A Neumann János-díjat negyedszázada minden évben egy olyan tudósnak adományozza a Corvinus Egyetem Rajk Szakkollégiuma, aki kiemelkedően járult hozzá az egzakt társadalomtudományok fejlődéséhez, és ezáltal komoly hatást gyakorolt a kollégisták szakmai fejlődésére és gondolkodására.
A Neumann-díj abban is különleges, hogy odaítéléséről diákok döntenek. A mindenkori Rajk László Szakkollégium tagsága vitatja meg a jelölteket és szavaz a díjazottról.
Az online rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni ezen a linken lehet. További részletek a Facebookon.