Nincs házassági szerződése a válást bejelentő Bill és Melinda Gates-nek

Hírek2021. máj. 4.Sz.A.

27 év házasság után válik a világ negyedik leggazdagabb embere, Bill Gates és felesége, Melinda. A válási papírokat Melinda Gates adta be, valószínűleg nem kötöttek vagyonjogi szerződést a házasság előtt - tudta meg a brit The Sun.

Melinda Gates kezdeményezte a válsát 27 év házasság után - tudta meg a The Sun brit lap, amely megszerezte a bírósághoz benyújtott válási kérelem másolatát.

A pár már különváltan él, és az 56 éves Melinda Gates valószínűleg nem kér majd asszonytartást a negyedik leggazdagabb emberként számon tartott Bill Gates-től (65).

Bill Gates vagyona megközelíti a 124 milliárd dollárt. 

A házasság felbontásának okaként az van feltüntetve a május 3-án benyújtott válási kereseten, hogy a kapcsolatuk visszavonhatatlanul megromlott.

A pár 1994-ben, Hawaii szigetén kelt egybe, három gyermekük született.

A válást a pár közös Twitter oldalukon jelentette be tegnap, eszerint sok gondolkodás után döntöttek úgy, hogy lezárják a házasságukat, mert már nem tudnak egy párként tovább fejlődni.

A munkakapcsolatot - elsősorban közös alapítványuk miatt - azonban fenn szeretnék tartani a jövőben is. A 2000-ben létrehozott alapítványuk nagyon sokat áldozott a koronavírus járvány elleni küzdelemre, az oltások kifejlesztését is támogatták. Az alapítvány vagyona 43 milliárd dollárra tehető.

Bill és Melinda Gates 1987-ben találkozott, amikor a későbbi feleség termékmenedszerként kezdett el dolgozni a Microsoftnál. A BBC beszámolója szerint egybekelésük előtt Bill Gates egy táblára írta fel a házasság melletti és elleni érveket.